obuzier L118/Armata Britanicăobuzier l118/Armata Britanică

Forțele Armate ale Ucrainei vor primi obuziere de 105 mm, această problemă a fost deja rezolvată, deoarece prim-ministrul Noii Zeelande Jacinda Ardern a anunțat trimiterea de instructori care ar trebui să învețe luptătorii ucraineni cum să folosească aceste arme.

Tot la sfârșitul lunii aprilie, ministrul britanic al Apărării Ben Wallace și-a anunțat intenția de a transfera sisteme de artilerie de 105 mm.

“Unul dintre lucrurile pe care acest câmp de luptă modern [Ed. – Ucraina] demonstrează este că este mai bine să schimbi rapid poziția după o lovitură, deoarece poate fi găsit foarte repede de UAV-uri destul de ieftine”, a explicat ministrul britanic al Apărării.

L118 /obuzier al Armatei BritaniceL118/obuzier al Armatei Britanice

Există, de asemenea, o înțelegere a sistemului de artilerie de 105 mm care va fi livrat Ucrainei-acestea sunt obuziere Britanice L118. Aceasta este o armă destul de comună în serviciu cu aproape 20 de țări, inclusiv Marea Britanie și SUA în sine.

Are nume diferite în diferite țări. În Marea Britanie – L118, în SUA – M119 și versiunea licențiată pentru Australia și Noua Zeelandă – L119. Prin urmare, este adesea numit pur și simplu 105 pistol ușor.

capabilitățile obuzierului de 105 mm

Caracteristica principală a unui astfel de sistem, care îi permite să rămână în funcțiune împreună cu sisteme de artilerie mai puternice de 155 mm, este mobilitatea. Obuzierul L118 cântărește aproximativ două tone, pentru comparație, vechiul tun American M198 de 155 mm are o masă de 7 tone, iar ultraușorul M777, datorită utilizării extinse a aliajelor de titan, cântărește 4,2 tone.

În practică, pentru Statele Unite și Marea Britanie, o astfel de mobilitate are o importanță deosebită datorită faptului că elicopterele sunt folosite în mod constant pentru a muta artileria. În realități mai banale, același L118 poate fi remorcat chiar și de un SUV HMMWV ușor.

Dar, desigur, un calibru mai mic înseamnă mai puțină putere și rază de tragere. Pentru L118, distanța maximă de tragere cu un proiectil convențional este de 17,5 km. datorită utilizării unui proiectil activ-reactiv, acesta poate fi ridicat la 19,5-20,5 km. într-un moment în care M777 acest parametru este de până la 24,7 km cu proiectile convenționale și până la 30 km cu cele reactive active.

De asemenea, trebuie luată în considerare greutatea mai mică a proiectilului de 105 mm, ceea ce afectează puterea sa de luptă. Muniția standard L31 conține 2,5 kg de explozivi față de standardul de 155 mm M107, care este umplut cu 6,87 kg.

caracteristicile obuzierului de 105 mm

În același timp, greutatea mai mică a proiectilului, în special în combinație cu încărcarea manșonului, vă permite să accelerați semnificativ rata de foc. Pentru calibrul de 105 mm, rata standard de foc este declarată a fi de până la opt runde pe minut timp de câteva minute. Când pentru 155 mm M777 rata de foc în primul minut este de până la 5 fotografii.

Cel mai simplu mod de a înțelege diferența este în următoarele două videoclipuri. Lucrul cu L118 în versiunea M119A3:

precum și fotografierea de mare viteză de la 155 mm M777, care este demonstrată de pușcașii marini americani:

Ca urmare, 105 mm vă permite să aruncați de două ori mai multe cochilii la inamic în același timp.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că L118 britanic, precum și versiunea americană a m119a3 au sisteme digitale de control al focului, ceea ce crește semnificativ eficiența și viteza de deschidere a focului vizat.

Și nu trebuie să uităm că în Forțele Armate ale Ucrainei, pe lângă sistemele de artilerie de 152 mm, înlocuite cu 155 mm, se folosesc sisteme de artilerie de 122 mm, inclusiv arme D-30, precum și 2S1 “garoafa”. Aceleași sisteme sunt în serviciu cu armata rusă. Gama de ardere a acestora este de aproximativ 15 km, ceea ce este mai mic decât capacitățile l118.

obuzier L118-caracteristici

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *