124, unde sunt deținuți prizonierii de război ucraineni , a fost lovită/captură de ecran din videoclip

Colonia corecțională Donetsk numărul 124 a fost lovită. Facilitatea deținea prizonieri de război ucraineni, ca și în cazul atacului terorist din Yelenovka. Propagandiștii de la Kremlin s-au grăbit să dea vina pe APU pentru tot.

informațiile au venit de la mass-media rusă pro-guvernamentală, confirmarea din partea ucraineană nu a fost încă primită.

Propagandiștii au raportat că au existat victime ca urmare a bombardamentului. Informațiile despre victime nu au fost primite. Nu se știe exact câți prizonieri de război au fost ținuți în colonia corecțională Donetsk numărul 124 în momentul grevei.

Subliniem că Forțele Armate ale Ucrainei au confirmat în repetate rânduri că nu trag asupra obiectelor civile și iau întotdeauna în considerare daunele colaterale atunci când bombardează ținte militare inamice. În viitorul apropiat, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina sau alți oficiali ar trebui să comenteze rapoartele propagandiștilor ruși.

atac terorist în Yelenovka: detalii de bază

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate și de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC — urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

În legătură cu atacul terorist din Yelenovka, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a menționat necesitatea unei recunoașteri legale clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

Anterior, direcția principală de informații a raportat că nu există niciun motiv să avem încredere în listele morților pe care rușii le-au publicat pe Internet. Cu toate acestea, potrivit MTR “Azov”, acestea au fost parțial confirmate.

GUR a mai spus că Rusia nu va face schimb de prizonieri de război uciși în Yelenovka. Ocupanții au torturat apărătorii ucraineni într-o unitate corecțională pentru a-și rupe calitățile morale și psihologice.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.