ocupanți în Mariupol /foto: REUTERSocupanți în Mariupol/foto: REUTERS

Alte 173 de persoane au fost salvate de la uzina Azovstal și Mariupol.

Acest lucru a fost raportat de către Consiliul Local Mariupol.

“Alte 173 de persoane au fost salvate din Azovstal și Mariupol. 10 autobuze cu rezidenți Mariupol sunt deja pe teritoriul Ucrainei libere. Mulțumesc tuturor apărătorilor eroici ai lui Azovstal pentru acest lucru”, se arată în mesaj.

În același timp, se spune că a fost posibilă scoaterea și scoaterea civililor de pe teritoriul uzinei cu prețul a trei vieți ale soldaților noștri și a șase luptători răniți.

“Forțele Armate ale Ucrainei și Regimentul Azov, cu prețul super-eforturilor, nu numai că dețin apărarea, ci și salvează civilii. Și inamicul în acest moment lovește în spate. Cinic, insidios, în limba rusă”, se remarcă în continuare.

Consiliul Municipal și-a exprimat recunoștința față de ONU, Crucea Roșie și ministrul Irina Vereshchuk pentru organizarea evacuării oamenilor și a subliniat că lucrările ar trebui continuate.

După cum a raportat UNIAN, ieri, pe 7 mai, Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk a spus că toate femeile, copiii și persoanele în vârstă din “Azovstal” din Mariupol au fost evacuate.

Potrivit lui Vereshchuk, această parte a operațiunii umanitare Mariupol a fost finalizată.

Ieri, după aceea, președintele Vladimir Zelensky a vorbit despre următoarele etape de evacuare din Mariupol.

Potrivit acestuia, în prima etapă, peste 300 de persoane – femei și copii – au fost salvate din Azovstal. Acum se pregătește a doua etapă a misiunii de evacuare – evacuarea răniților și a medicilor. De asemenea, potrivit lui Zelensky, se lucrează la scoaterea armatei noastre.

În timpul evacuării din Mariupol, ocupanții nu eliberează imediat oamenii pe teritoriul controlat al Ucrainei, ci îi duc în tabere de “filtrare”.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *