armata rusă a ucis 217 de copii ucraineni din 24 februarie/ua.depositphotos.com

Armata rusă a ucis 217 copii ucraineni de la începutul unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

Biroul Procurorului General informează despre acest lucru în telegrama sa.

“Peste 608 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse. Potrivit datelor oficiale, 217 copii au fost uciși și 391 de copii au fost răniți. Aceste cifre nu sunt finale, deoarece lucrările continuă să le stabilească în locurile ostilităților active din teritoriile ocupate temporar și eliberate”, se arată în raport.

Cele mai multe dintre victime în rândul copiilor din regiunea Donetsk – 127, Kiev – 114, Harkov – 93, Chernihiv – 66, Herson – 44, Mykolaiv – 43, Lugansk – 37, Zaporozhye – 27, Sumy – 17, la Kiev – 16, Jitomir – 15.

În special, pe 25 aprilie, ca urmare a bombardării clădirilor rezidențiale de către ocupanții ruși din estuarul regiunii Donetsk, doi copii în vârstă de 9 și 13 ani au murit din cauza rănilor lor.

În plus, ca urmare a bombardării și bombardării zilnice a orașelor și satelor ucrainene de către forțele armate ale Federației Ruse, 1.508 instituții de învățământ au fost avariate. În același timp, 102 dintre ele au fost complet distruse.

amintiți-vă că invadatorii ruși trage cinic elevi și persoanele în vârstă din sudul Ucrainei, numindu-l “o manifestare de curaj.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.