regiunea Odessa a fost prima din Ucraina care a finalizat colecția de culturi timpurii de cereale /foto UNIANregiunea Odessa a fost prima din Ucraina care a finalizat colecția de culturi timpurii de cereale/foto UNIAN

2,5 milioane de tone de cereale timpurii au fost recoltate în regiunea Odessa.

acest lucru a fost raportat pe Facebook de către Secretarul de presă al Odessa OVA Alena Novichkova.

Ea observă că regiunea Odessa a fost prima din Ucraina care a finalizat colectarea culturilor de cereale timpurii.

“În 2022, au fost recoltate 2,5 milioane de tone: în special, cultura principală de cereale, grâul de toamnă, a fost treierată pe o suprafață de 627,3 mii hectare și 1,63 milioane de tone au fost treierate. Recolta de orz de iarnă s-a ridicat la 692 mii tone. Au fost recoltate 82,6 mii tone de orz de primăvară. Rapița a fost treierată pe o suprafață de 139,5 mii hectare și 242,4 mii tone au fost treierate”, a scris Novichkova.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 4 August, șeful administrației militare regionale din Odessa, Maxim Marchenko, a declarat că recolta de cereale timpurii s-a încheiat în regiune.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sprijinul financiar al Canadei, a lansat un nou proiect în valoare de 40 de milioane de dolari SUA pentru a rezolva în continuare problema lipsei de hambare din Ucraina.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *