REUTERS foto

Pentru a evacua oamenii de la Mariupol la Zaporozhye astăzi, 22 martie, vor funcționa 3 coridoare umanitare.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate Irina Vereshchuk într-un mesaj video.

“Astăzi lucrăm din greu la evacuarea locuitorilor din Mariupol. Pentru a evacua oamenii din Mariupol în orașul Zaporozhye, astăzi vor funcționa 3 rute: Berdyansk – Zaporozhye (locul de adunare este un complex sportiv pe autostrada Melitopol, 27); comunitatea Mangush – Zaporozhye (locul de adunare este satul Yurovka al consiliului satului Melekinsky, Pensiunea “Smena”); Nikolskoye – Zaporozhye (locul de adunare este școala numărul 2, strada Parkovaya 23)”, a remarcat Vereshchuk.

Autobuzele vor fi livrate la punctele de colectare de la 9:00 la 10:00 dimineața.

“Înțelegem că nu sunt suficiente locuri pentru toată lumea, așa că vă rugăm să mergeți la autobuzele organizate în conformitate cu instrucțiunile reprezentanților noștri de pe teren. Cu siguranță nu vom lăsa pe nimeni în urmă și vom continua să evacuăm zilnic conform aceluiași algoritm până când vom elimina toți locuitorii din Mariupol”, a subliniat Vereshchuk.

Potrivit acesteia, 21 de autobuze și camioane cu ajutor umanitar au părăsit deja Zaporozhye pentru Mariupol.

De asemenea, a adăugat Vereshchuk, problema livrării unei cantități suplimentare de combustibil către Berdyansk este rezolvată acum pentru a continua realimentarea gratuită a mașinilor rezidenților Mariupol.ea a reamintit că sediul central continuă să lucreze în Berdyansk, în cazul în care rezidenții Mariupol primesc toată asistența necesară.

Numere permanente ale sediului central pentru asistență rezidenților Mariupol din orașul Berdyansk: 3-62-76 și 3-52-5, numere mobile: (097) 551-59-17 și (050) 439-75-29.

Numere permanente de sediu pentru asistență rezidenților Mariupol din orașul Zaporozhye: (095) 220-41-11; (067) 220-41-12.

și puteți contacta, de asemenea, numărul general: 0800-503-508.după cum a raportat UNIAN, șapte din cele opt coridoare umanitare convenite au lucrat ieri, un total de 8.057 de persoane au fost salvate și evacuate.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.