recent, peste 30 de militanți răniți au ajuns la baza militară Khmeimim din Rusia în bătăliile din Ucraina/foto UNIANComandamentul rus din Siria a fost instruit să trimită până la 300 de militanți în războiul din Ucraina în fiecare zi.

Acest lucru este raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

“Comandamentul bazei militare ruse Khmeimim a fost instruit să trimită până la 300 de militanți în Ucraina în fiecare zi”, se arată în raport.

În același timp, pe 15 martie, 150 de mercenari au fost trimiși în Rusia de la baza militară Khmeimim (în Siria) pentru a participa la ostilități împotriva Ucrainei.

“Potrivit informațiilor militare ale Ucrainei, în viitorul apropiat este planificată mutarea armelor, echipamentelor militare și a altor resurse din Siria în Rusia și Belarus pentru a sprijini forțele de ocupație rusești. Președintele sirian Bashar Al-Assad a promis să ofere Rusiei 40.000 de luptători pentru războiul din Ucraina”, spun ofițerii de informații.

“În timpul recrutării, mercenarilor li se promite că vor îndeplini exclusiv funcții de poliție pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate, adică funcții pur polițienești. Dar recent, informațiile despre participarea directă la ostilitățile împotriva armatei ucrainene au început să se răspândească printre mercenari. Acest lucru a redus semnificativ “spiritul de luptă” al Sirienilor”, se arată în raport.

În același timp, peste 30 de militanți care au fost răniți în luptele împotriva apărătorilor Ucrainei au ajuns recent la baza militară Khmeimim din Rusia.

“Acest lucru a afectat negativ starea morală și psihologică a altor mercenari și a dus la refuzul unora dintre ei de a participa la ostilități. Au existat chiar cazuri de auto-mutilare în rândul militanților sirieni. Unii dintre mercenari consideră că trimiterea lor în Rusia și Belarus este o șansă de dezertare și migrație ilegală în țările UE”, a declarat serviciul de informații.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, ofițerii de informații ucraineni au spus că Federația Rusă a deschis 14 centre de recrutare pentru mercenari în Siria și antrenează luptători din Libia.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *