Zelensky este convins că redeschiderea ambasadelor în capitală este un semn de încredere /foto UNIANZelensky este convins că redeschiderea ambasadelor în capitală este un semn de încredere/foto UNIAN

Începând de astăzi, 50 de ambasade și-au reluat activitatea la Kiev.

președintele Vladimir Zelensky a anunțat acest lucru într-un mesaj video.

“Tot mai multe ambasade sunt reluarea cu drepturi depline activități de la Kiev. Începând de astăzi, există deja 50 dintre ele. Acest lucru este foarte important nu numai pentru activitatea diplomaților, ci și la nivel simbolic”, a spus șeful statului.

Potrivit lui, redeschiderea ambasadelor în capitală este o dovadă de credință în victoria statului nostru, “că Ucraina va fi în măsură să-și apere statalitatea sa în acest război dezlănțuit pe pământul nostru de către Federația Rusă.”

După cum a raportat UNIAN, după începerea unei invazii pe scară largă a trupelor rusești, ambasadele și reprezentanțele organizațiilor internaționale și-au mutat activitatea în orașe din vestul Ucrainei.

După apărarea cu succes a Kievului și eliberarea regiunii Kiev de invadatorii ruși, ambasadele țărilor străine au început să-și restabilească activitatea în capitală.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.