ucrainenii cred în victoria asupra Rusiei/ilustrația REUTERS

92% dintre cetățenii ucraineni chestionați consideră că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, iar 57% consideră că Ucraina va câștiga în următoarele săptămâni.

Acest lucru este demonstrat de datele unui sondaj realizat de Grupul sociologic “Rating” în perioada 8-9 martie.

Potrivit sondajului, 92% dintre respondenți consideră că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei și acest indicator crește aproape în fiecare zi. Doar 6% nu au o astfel de încredere astăzi. Credința în victorie predomină în toate regiunile țării.

91% dintre respondenți au opinii pline de speranță cu privire la situația din țară și doar 6% se simt fără speranță. În toate regiunile, există un nivel maxim de sentiment de speranță.

57% cred că Ucraina va putea câștiga războiul cu Rusia în următoarele săptămâni: 18% cred că vom câștiga într – o săptămână, 39% – în câteva săptămâni. Alți 18% cred că războiul va dura câteva luni și doar 9% cred că războiul se va încheia în șase luni-un an sau mai mult. Practic nu există oameni care să nu creadă deloc în victorie. 16% au avut dificultăți în a răspunde la această întrebare. Locuitorii din regiunea de Vest sunt cei mai optimiști, dar în alte zone majoritatea cred că războiul nu va dura mult.

*** 1.200 de respondenți în vârstă de 18 ani și peste au participat la sondaj în toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din Crimeea și Donbass. Metoda sondajului: CATI (interviuri telefonice asistate de calculator – interviuri telefonice folosind un computer). Eroarea reprezentativității studiului cu o probabilitate de încredere de 0,95: nu mai mult de 2,8%.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.