Irina Vereshchuk/foto UNIANIrina Vereshchuk/foto UNIAN

75 apărătorii militari ucraineni ai insulei Zmeiny rămân în captivitate a ocupanților ruși.

Acest lucru a fost anunțat de către ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Iryna Vereshchuk în timpul unui centru media Ucraina briefing.

Potrivit informațiilor oficiale, 75 de persoane sunt acum în captivitatea ocupanților.

“Știți că de fiecare dată am reușit să tragem una sau două persoane de pe insula șarpelui (în timpul schimbului – UNIAN). Acum această întrebare nu este pentru mine, ci pentru coordonatorul Sediului Central, Domnul Budanov (șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina – UNIAN)”, a spus Vereshchuk. 

Citește și:  inamicul a lansat o ofensivă pe scară largă în regiunea Luhansk, ridicând toate rezervele Inamicul a lansat o ofensivă pe scară largă în Regiunea Luhansk, trăgând toate rezervele – OVA până la 200 de soldați ruși au fugit în pădure după ce s-au luptat lângă stafide, comandanții lor îi caută Până la 200 de soldați ruși au fugit în pădure după ce au luptat lângă stafide, comandanții lor îi caută ca urmare a loviturilor de rachete inamice din regiunea Odessa sunt răniți-capul OVA ca urmare a loviturilor de rachete sunt răniți în regiunea Odessa a inamicului – capul OVA

Între timp, rudele apărătorilor insulei raportează aproximativ 80 de prizonieri. Vereshchuk ia sfătuit să contacteze Ministerul ei pentru a verifica aceste informații.

Ea a menționat, de asemenea, că Ministerul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar nu este angajat în prezent în schimb, ci deține un astfel de registru.

Anterior, Vereshchuk a raportat că Rusia deține 1,5 mii de ucraineni civili în închisori. 

capturarea ucrainenilor pe insula șarpelui

Pe 24 februarie, ocupanții au tras din arme navale și au folosit avioane de luptă pe polițiștii de frontieră și soldații forțelor armate ale Ucrainei pe insulă.

Înainte de aceasta, au încercat în mod repetat să intimideze apărătorii ucraineni cu cereri de predare, dar au fost refuzați.

În aceeași zi, Anton Gerashchenko, consilier al Ministrului Afacerilor Interne, a raportat că 13 Grăniceri ucraineni au fost uciși în timpul unei greve de artilerie pe insula Zmeiny.

Pe 25 februarie, partea ucraineană a purtat discuții privind evacuarea cadavrelor, iar în aceeași zi nava “Sapphire” a fost trimisă pe insulă. Pe 27 februarie, un grup de nave rusești au capturat-o.

La 28 februarie, Statul Major General a anunțat că infanteriștii ucraineni și polițiștii de frontieră, care au fost capturați de ocupanții ruși de pe insula Zmeiny, sunt în viață.

toți cei 19 membri ai echipajului navei de salvare “Sapphire” au fost eliberați din captivitatea rusă pe 25 martie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.