inamicul continuă operațiunea ofensivă asupra orașelor ucrainene, dar suferă pierderi/foto UNIAN

Forțele de ocupație Ruse nu renunță să încerce să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk și să blocheze orașele de la nord de Kiev.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 12:00 pe rețeaua socială Facebook.

“Trupele teroriste Ruse își continuă operațiunea ofensivă strategică împotriva Ucrainei. Inamicul nu abandonează încercările de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Luhansk și Donetsk. Nu are succes. Pentru a constrânge acțiunile forțelor armate ale Ucrainei, inamicul încearcă să blocheze așezările la nord de capitală”, se spune în mesaj.

În același timp, inamicul nu refuză să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra instalațiilor de infrastructură civilă din Lviv, Ivano-Frankivsk, Dnipropetrovsk și alte regiuni în care nu se desfășoară ostilități active.

pe Volyn Se înregistrează utilizarea intensivă a teritoriului și Infrastructurii Republicii Belarus de către gruparea trupelor Federației Ruse pentru greve pe teritoriul Ucrainei și sprijinul logistic al grupării trupelor de ocupație care operează în direcția Polessky.

Există, de asemenea, posibilitatea participării unităților individuale ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus la ostilități din partea Federației Ruse.

În Polessky În această direcție, inamicul a încercat să profite de granițele ocupate anterior, care au fost pierdute ca urmare a acțiunilor reușite ale unităților forțelor armate ale Ucrainei. Nu are succes în direcția specificată, poartă pierderi. El încearcă să regrupeze trupele și să stabilească sprijin logistic.

în același timp, în Seversky  Inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive active și continuă să se pregătească pentru reluarea ofensivei pentru a bloca în continuare orașul Kiev din direcția nord-estică. Efectuează bombardarea haotic de poziții de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, încearcă să efectueze recunoaștere

În Slobozhansky Invadatorii au încercat să efectueze acțiuni ofensive din zona orașului Izyum, dar nu au reușit. Ei încearcă să obțină un punct de sprijin la frontierele ocupate și să îmbunătățească sistemul logistic.

De asemenea, invadatorii ruși întăresc gruparea în detrimentul unităților suplimentare ale Armatei 1 tanc și a unităților de coastă ale Flotei Baltice.

pe Donetsk și Tavrichesky inamicul conducea acțiuni ofensive în direcții. A avut un succes parțial în zona Rubezhnoye (este ancorată la periferia vestică și nord-vestică a orașului, deplasându-se spre partea de sud a orașului).

pe Popasnyansky și Volnovakhsky a efectuat operațiuni de asalt nereușite în zonele așezărilor Verkhnetoretsk și Maryinka. A suferit pierderi. Conduce regruparea trupelor, aprovizionarea. Asaltul asupra orașului continuă în direcția Mariupol.în același timp, ocupanții nu au efectuat acțiuni ofensive active în direcția Zaporozhye.

În Southern Bug în direcția inamicului a efectuat recunoașterea, a efectuat echipamente de Inginerie a pozițiilor ocupate. El a încercat să efectueze acțiuni ofensive în direcția Krivoy Rog, a preluat controlul asupra localității Malaya Gear, dar nu a avut succes general, este fixat în pozițiile ocupate.

în direcțiaTauride , inamicul a continuat să construiască sistemul logistic al grupării trupelor. Un punct de colectare a echipamentelor deteriorate a fost desfășurat la aerodromul Dzhankoy.

noi credem în Forțele Armate ale Ucrainei! Vom câștiga împreună! Glorie Ucrainei!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.