Lituania transferă vehicule blindate în Ucraina/foto ua.depositphotos.com Lituania transferă vehicule blindate în Ucraina/foto ua.depositphotos.com

Președintele lituanian gitanas Nauseda spune că țara sa transferă muniție și 10 vehicule blindate în Ucraina.

După cum relatează corespondentul UNIAN, șeful statului lituanian a spus acest lucru la o conferință de presă comună cu Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky la Kiev.

Nauseda a declarat că Lituania a oferit asistență militară Ucrainei de la începutul războiului și continuă să o furnizeze.

“De asemenea, nu am venit cu mâinile goale. Astăzi, noul pachet este muniție (muniție – UNIAN) și zece vehicule blindate. Vom arăta în curând antidronii care sunt făcuți în Lituania. Știm că într-adevăr aveți nevoie de aceste sisteme”, a spus Nauseda.

El a asigurat, de asemenea, că războiul din Ucraina nu va fi niciodată un simplu cadou pentru Lituania.

“Nu vom permite altora să uite și să se epuizeze. Atât în vest, cât și în Est. Vom depune toate eforturile pentru a ne asigura că cei responsabili de crimele din Rusia sunt pedepsiți”, a spus Nauseda.

Separat, el a cerut autorităților ucrainene să nu înceteze implementarea reformelor.

Reamintim că țările occidentale, inclusiv Lituania, au decis să sprijine Ucraina în lupta sa împotriva Federației Ruse, care a invadat teritoriul ucrainean dimineața devreme pe 24 februarie.

în iulie a devenit cunoscut faptul că Lituania va oferi țării noastre transportoare blindate M113 și m577.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *