APU continuă să apere Ucraina/foto Unian, Arsen PetrovForțele armate ucrainene continuă să apere Ucraina/foto Unian, Arsen Petrov

există o situație dinamică și tensionată în sudul Ucrainei acum. Ocupanții ruși intensifică loviturile aeriene și de artilerie.

acest lucru este raportat pe pagina comenzii operaționale “sud” de pe Facebook. 

Rashiștii au atacat de două ori pozițiile ucrainene cu o pereche de elicoptere Mi-24. Au tras de trei ori cu artilerie cu baril cu rază lungă de acțiune “bujor” și MLRS “uragan” așezări situate în partea din spate a unităților AFU din regiunea Mykolaiv.

Invadatorii au lovit cartierele rezidențiale și instalațiile industriale ale orașului și suburbiilor Nikolaev, deteriorând o moară privată, instalațiile de producție ale unei întreprinderi de prelucrare a cărnii, curțile private și alimentarea cu apă. Cel puțin 4 civili au fost răniți.

Citește și:  Air force: în timpul zilei, aviația AFU a efectuat până la zece raiduri aeriene asupra pozițiilor inamice Air force: în timpul zilei, aviația AFU a efectuat până la zece raiduri aeriene asupra pozițiilor inamice Rusia va fi forțată să ia o pauză în războiul cu Ucraina: expertul a numit date posibile Rusia va fi forțată să ia o pauză în războiul cu Ucraina: expertul numit date posibile  victoria militară asupra Federației Ruse este puțin probabilă fără furnizarea de artilerie cu rază lungă de acțiune-Arestovich victoria militară asupra Federației Ruse este puțin probabilă fără furnizarea de artilerie cu rază lungă de acțiune-Arestovich

Ca urmare a ofensivei reușite a apărătorilor ucraineni în direcția Bugului de Sud, invadatorii au părăsit satul Nikolaevka din regiunea Kherson. Acest lucru a dus la panică și a demoralizat Rashiștii din alte unități.

Unitățile ucrainene de rachete și artilerie au distrus 78 de rashiști, 8 tancuri, 2 obuziere, un tun autopropulsat “Bujor”, 2 lansatoare multiple de rachete “Grad”, 5 unități blindate și 2 vehicule într-o zi.

Se remarcă faptul că în Marea Neagră, navele grupului inamic continuă să blocheze transportul maritim și exploatarea porturilor. În pregătirea pentru utilizarea armelor cu rachete – un transportator de rachete de croazieră pe mare de tip” Caliber”.

“Pentru a sprijini unitățile rashiștilor de pe insula Snake, o barcă de aterizare “Dugong” și două bărci de aterizare de mare viteză “Raptor” sunt transferate pe insulă. În același timp, navele inamice de suprafață își păstrează distanța față de Ucraina continentală, temându-se de deteriorarea rachetelor”, a remarcat Yug OK. 

anterior a fost raportat că Forțele Armate ale Ucrainei a dat o lovitură zdrobitoare pentru ocupanții din sudul Krivoi Rog.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.