Amazon a ajutat Ucraina să mute 10 petabytes de date în cloud după atacul rus/foto REUTERSAmazon a ajutat Ucraina să mute 10 petabytes de date în cloud după atacul rusesc/REUTERS foto

Platforma de cloud computing Amazon Web Services a ajutat ministerele ucrainene și companiile private să transfere mai mult de zece petabytes (zece milioane de gigabytes) de date pentru a securiza serverele după ce Rusia a invadat Ucraina.

Acest lucru este menționat în blogul companiei.

“AWS a adăugat peste 10 petabytes (10 milioane de gigabyte) de date importante de la 27 de ministere ucrainene, 18 universități ucrainene, cea mai mare școală de învățământ la distanță K–12 (care deservește sute de mii de copii strămutați), precum și zeci de alte companii din sectorul privat. Acum există 61 de migrații de date guvernamentale către AWS și este de așteptat să existe și mai multe dintre ele”, se spune în raport.

Compania a menționat că, înainte de război, legislația ucraineană impunea ca anumite date guvernamentale și date din sectorul privat să fie stocate pe servere care se află fizic în Ucraina.

Cu toate acestea, cu o săptămână înainte de invazia rusă a Ucrainei, Parlamentul ucrainean a adoptat o lege care permite transferul datelor guvernamentale și din sectorul privat în cloud. Pentru a face acest lucru, conducerea ucraineană a anunțat un apel public pentru ajutor. Amazon Web Services (AWS) a fost una dintre primele organizații care au răspuns.

În a treia zi a războiului, specialiștii AWS au început să exporte aceste date în dispozitive speciale pentru calcularea, transferul și stocarea datelor AWS Snowball.

“AWS este onorat să lucreze împreună cu guvernul ucrainean și alte organizații private și publice pentru a sprijini oamenii din Ucraina. Vom continua să ajutăm și să oferim cunoștințele și serviciile noastre tehnice celor care au nevoie de ele”, a adăugat serviciul de presă.

Citește și:  A devenit cunoscut modul în care Microsoft va ajuta Ucraina în timpul războiului A devenit cunoscut modul în care Microsoft va ajuta Ucraina în timpul războiului  Ministerul Finanțelor a spus cum Musk și Starlink ajută în războiul împotriva Rusiei Ministerul Finanțelor a spus cum Musk și Starlink ajută în războiul împotriva Rusiei

ajutor UNIAN. Amazon Web Services (AWS) este o filială a Amazon.com , care oferă o platformă de cloud computing de Închiriat persoanelor fizice, companiilor și guvernelor pe bază de abonament plătit.

După cum a raportat UNIAN, armata it ucraineană a atacat peste 1.800 de resurse online rusești de la începutul războiului. Printre cele mai de succes cazuri se numără casarea Rutube pe 9 mai și închiderea sistemului național de etichetare a mărfurilor din Rusia și a serviciului 1C.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.