În multe sate din Regiunea Herson, situația este “foarte critică”/Centrul foto pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor.

Situația din multe sate din Regiunea Herson este “foarte critică”.

Acest lucru a fost declarat în timpul briefingului de către șeful Centrului Comun de presă Coordonator al forțelor de apărare din sudul Ucrainei Natalia Gumenyuk.

Răspunzând la o întrebare despre situația din Regiunea Herson, ea a menționat: “în general, Regiunea Herson, aflată sub ocupație, desigur, are anumite probleme, în special, cu comunicațiile. Nu numai cu comunicațiile, ci și cu furnizarea de energie electrică, apă și gaz.”

Gumenyuk a subliniat că situația din multe sate este ” foarte critică.”

“Deoarece multe case au fost distruse și facilitățile de infrastructură socială au fost distruse. Și asta înseamnă că acordarea asistenței medicale este dificilă și nu există bunuri esențiale”, a spus ea.

În același timp, ocupanții ruși, a adăugat Gumenyuk, încearcă să-și plaseze unitățile mai aproape de locurile în care se află civilii pentru a le folosi ca “scut uman”.

De asemenea, când a fost întrebat despre informații despre întărirea pozițiilor lor de către trupele rusești de lângă Kherson, șeful Centrului de presă a explicat că “încearcă să obțină un punct de sprijin pe liniile la care le-am pus deja pe ele.”

“Având în vedere specificul luptelor din zona de stepă, au nevoie într-adevăr de structuri din beton armat. Deoarece este foarte dificil să vă așezați pe o suprafață deschisă, este foarte dificil să vă faceți un adăpost. Ei încearcă să se protejeze cel puțin într-un fel, pentru că sunt destul de demoralizați și caută o modalitate de a ieși de acolo cu totul. Dar, cunoscând Politica de comunicare în cadrul armatei inamice, nu li se permite să facă acest lucru”, a spus Gumenyuk.

Anterior a devenit cunoscut faptul că, după o invazie pe scară largă a Ucrainei, invadatorii ruși au reușit să captureze o serie de așezări din regiunea Kherson.

adjunct al Poporului, Colonel al Serviciului de securitate al Ucrainei a prezis că, după luptele pentru Donbass nu va fi lupta pentru sudul statului nostru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *