de pe teritoriul Belarusului din Federația Rusă lansează periodic rachete asupra obiectelor ucrainene/foto Oleg Nekalo, Din teritoriul Belarus în Federația Rusă lansează periodic rachete la obiecte ucrainene/fotografie de Oleg Nekalo,”Vayar”

“A doua etapă a verificării pregătirii pentru luptă” continuă în Forțele Armate ale Republicii Belarus până pe 21 mai, amenințarea atacurilor cu rachete și bombe pe teritoriul Belarusului rămâne.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Se remarcă faptul că unitățile Forțelor Armate din Belarus continuă să îndeplinească sarcini de acoperire a frontierei ucraineano-belaruse în direcțiile Volyn și Polessky.

“A doua etapă a verificării pregătirii pentru luptă continuă în Forțele Armate ale Republicii Belarus până pe 21 mai. Problemele de forțare a barierelor de apă și de verificare a forțelor de serviciu și a mijloacelor de apărare aeriană sunt în curs de elaborare. Amenințarea atacurilor cu rachete și bombe de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne”, se spune în mesaj.

După cum știți, de la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie, trupele rusești au intrat în Ucraina, inclusiv din Belarus. În aprilie, forțele armate ucrainene au înlăturat trupele rusești din regiunile nordice ale țării, ocupanții s-au retras pe teritoriul Belarusului, de unde au fost relocați pe teritoriul rus și apoi din nou pe teritoriul ucrainean.

De pe teritoriul Belarusului, Federația Rusă lansează periodic rachete la instalațiile ucrainene.

Potrivit expertului militar ucrainean, colonelul de rezervă Oleg Jdanov, președintele rus Putin îl obligă pe Lukașenko să lovească în direcția Luțk – Lviv. 

pe 10 Mai, șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus Viktor Gulevich a anunțat desfășurarea unui grup de forțe de operațiuni speciale la granița cu Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.