NSDC a dezvăluit ce obiect joacă un rol cheie în contraofensiva/foto UNIANNSDC a dezvăluit care obiect joacă un rol cheie în contraofensivă/foto UNIAN

Centrul pentru combaterea dezinformării (CPD) din cadrul Consiliului Național de securitate și Apărare al Ucrainei a comentat principala narațiune pe care mass-media rusă o promovează astăzi despre posibilele provocări ale Forțelor Armate ale Ucrainei la centralele nucleare ucrainene.

Potrivit CPD din canalul Telegram, narațiunea Rusă, care este propagată activ de propaganda Federației Ruse, are mai multe motive manipulative simultan.

“În primul rând, Declarația de astăzi a Ministerului rus de Externe poate fi un răspuns la declarația (a AIEA) conform căreia situația de la centrala nucleară Zaporozhye confiscată de Rusia în martie este”complet scăpată de sub control.” În al doilea rând, Rashiștii pot folosi o astfel de declarație ca un fel de alibi, trăgând independent la centrala nucleară și dând vina pe APU pentru acest lucru”, se spune în raport.

Se atrage atenția asupra faptului că trupele rusești se bazează pe teritoriul centralei nucleare, iar ocupanții folosesc instalația nucleară ca acoperire.

“Astfel de acțiuni ale inamicului arată clar că centrala nucleară Zaporozhye joacă un rol semnificativ în viitor în timpul contraofensivei trupelor ucrainene, iar ocupanții vor continua șantajul nuclear”, a remarcat Centrul pentru combaterea dezinformării.

Bombardarea centralei nucleare Zaporozhye

după cum a raportat UNIAN, pe 5 August, invadatorii ruși au tras de trei ori la locul industrial al Centralei Nucleare Zaporozhye.

Potrivit Energoatom, trupele ruse din Energodar au tras spre centrala nucleară Zaporozhye, inamicul a intrat în linia de comunicații de înaltă tensiune de 330 kV a autotransformatorului GRP al centralei termice ZAES-Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.