pictorul a comentat formula aleasă de autorități pentru a salva apărătorii Mariupol  Photo UNIANPictorul a comentat formula aleasă de autorități pentru a salva apărătorii Mariupol Photo UNIAN

Ministrul adjunct al Apărării, Anna Malyar, observă că nu există altă formulă pentru salvarea apărătorilor ucraineni din Mariupol decât cea care este folosită acum.

După cum relatează corespondentul UNIAN, pictorul a spus acest lucru la un briefing de la Kiev.potrivit ei,problema principală este acum operațiunea de salvare a luptătorilor ucraineni care apără Mariupol.

Ea a reamintit că, ca parte a primei etape a operațiunii, 53 de soldați ucraineni răniți grav au fost evacuați în Novoazovsk ocupat, iar 211 soldați care se află în stare satisfăcătoare au fost evacuați în Yelenovka ocupată.

“Operațiunea va fi efectuată până când aceste persoane se vor întoarce pe teritoriul controlat de Ucraina. De asemenea, am raportat că o deblocare militară, din păcate, este imposibilă în această situație și nu poate exista altă formulă de mântuire decât cea folosită acum în această situație. A fost singura cale de ieșire”, a subliniat pictorul.

Ea a clarificat că pentru întoarcerea în continuare a apărătorilor ucraineni din Mariupol, este necesară o procedură de schimb.

Ministrul adjunct a mai spus că autoritățile ucrainene cunosc numărul personalului militar ucrainean care rămâne în continuare la uzina Azovstal.

“Înțelegem domeniul de aplicare al operațiunii de salvare, dar aceasta este și informații sensibile și nu este dezvăluită până la finalizarea operațiunii de salvare în sine”, a spus pictorul.

Ea a menționat că este incorect să se facă presupuneri cu privire la șansele de a salva armata ucraineană de acolo.

“Este ca și cum ar fi incorect să răspundem la întrebarea când se va termina războiul. Acesta este un proces și există o mulțime de componente în acest proces care pot schimba de fapt acest proces în fiecare minut. Prin urmare, singurul lucru care se poate spune aici este că statul ucrainean face tot posibilul și imposibilul pentru a salva armata ucraineană. Suntem mândri de ei și sunt eroii noștri”, a adăugat pictorul.

Potrivit acesteia, au încercat să folosească toate scenariile și propunerile care au fost exprimate în spațiul public pentru salvarea armatei ucrainene.

“sperăm că această operațiune de salvare se va termina bine”, a subliniat pictorul.

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, 53 de luptători Azov răniți grav au fost evacuați din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk ocupat. Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar. Un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.Duma de Stat a Federației Ruse pregătește o lege care interzice schimbul de luptători ucraineni din unitatea forțelor speciale Azov, care au fost scoși din Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.