APU dă o mustrare decentă ocupanților/foto REUTERS

forțele de ocupație rusești sunt din ce în ce mai forțate să meargă în defensivă și să se predea.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 din 14 martie.

“Forțele de ocupație continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. Scopul principal al desfășurării operațiunilor militare pe teritoriul statului nostru nu a fost atins de inamic. Fiind respinși și suferind pierderi, trupele de ocupație sunt din ce în ce mai forțate să meargă în defensivă și să se predea apărătorilor ucraineni”, se arată în raport.

În majoritatea zonelor, atunci când încearcă să avanseze, inamicul se confruntă cu rezistența forțelor armate ale Ucrainei și cu opoziția civilă a populației locale.

În același timp, fără succes semnificativ, inamicul continuă să lanseze atacuri de rachete și bombe cu aeronave, distrugând obiecte ale infrastructurii militare și civile din Ucraina. În special, muniția de mare capacitate și neselectivă este utilizată în zonele rezidențiale ale orașelor mari, ignorând normele dreptului umanitar internațional.

Reamintim că pe 14 martie a început a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. Despre pace, încetare a focului, retragerea imediată a tuturor trupelor și garanții de securitate. Comunicarea este dificilă, dar se întâmplă, a comentat Podolyak.

anterior, președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, vorbind despre cursul negocierilor dintre delegațiile ucrainene și ruse, a menționat că 100% Ucraina va câștiga, dar nu se știe sigur când exact.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.