Abrams Tank/foto - US Army Abrams Tank/foto – US Army

Polonia a primit deja primele tancuri americane Abrams, comandate în Aprilie în valoare de 250 de unități. Cu toate acestea, până acum vorbim despre mașini pentru instruirea echipajelor și tehnicienilor.

Dar transferul chiar și al acestor mașini, având în vedere că contractul este proiectat până în 2026, demonstrează deja că Varșovia vizează cea mai rapidă mastering posibilă a noilor tehnologii fără întârzieri inutile. Apropo, costul contractului cu toate serviciile și munițiile suplimentare este de 6 miliarde de dolari.

În același timp, Abrams este adesea menționat ca o posibilă întărire a Forțelor Armate ale Ucrainei. Un motiv destul de logic este numărul mare al acestor mașini din armata SUA, inclusiv la bazele de stocare. Prin urmare, într-adevăr, dacă vorbim despre transferul tancurilor occidentale moderne în Ucraina, atunci mașina americană va fi unul dintre cei mai profitabili candidați, alături de Leopardul German 2.

caracteristici Abrams

La fel ca leopardul 2, tancul American Abrams este, fără exagerare, un simbol legendar și definit al armatei americane. Și, apropo, este chiar o “rudă apropiată” a tancului German, deoarece a fost creată și ca parte a proiectului american-German MBT-70, care s-a împărțit în două mașini “naționale”.

Dar cerințele stabilite în MBT-70 au fost realizate pe deplin în M1 Abrams, a cărui producție a început în 1979. Designerii Chrysler Defense au reușit să creeze un rezervor protejat și mobil cu arme puternice. În special, a fost folosită pentru prima dată armura multistrat compozită de tip Chobham. Detaliile designului său sunt încă păstrate secrete și tot ceea ce este cunoscut în mod fiabil este utilizarea oțelului blindat și a elementelor ceramice grele care “șterg” muniția sub-calibru și au o rezistență ridicată împotriva jetului cumulativ.

 Abrams Tank/foto - US ArmyAbrams Tank/foto-armata SUA

Securitatea ridicată a mașinii a determinat o creștere a greutății. În prima sa versiune, rezervorul cântărea deja 55,3 tone cu un tun vechi de 105 mm. Pentru această greutate, a fost ales un motor cu turbină cu gaz cu o capacitate de 1500 CP. a dat o putere specifică de 27,1 CP pe tonă, ceea ce reprezintă un indicator foarte ridicat.

Dezvoltarea ulterioară a lui Abrams, care a venit în a doua jumătate a anilor 80 și începutul anilor 90, a transformat deja această mașină într – una dintre mașinile iconice-arma a fost înlocuită cu un M256 de 120 mm, care a fost dezvoltat pentru Leopard 2, iar armura a fost întărită cu elemente de uraniu sărăcit. Această versiune a mașinii cu indicele M1A1 sa arătat la maxim în timpul funcționării Desert Storm.

În duelurile directe ale tancurilor cu irakianul T-72, Niciun Abrams nu a fost distrus, iar gama sigură de distrugere a acestor vehicule sovietice a fost de 2,5 km. în același timp, T-72 nu a putut pătrunde fizic în armura frontală a lui Abrams, în plus, de multe ori pur și simplu nu a putut ajunge la raza de foc vizată. Apropo, în timpul incidentelor cu “foc prietenos” s-a dovedit că Abrams deține și propria muniție subcaliber de 120 mm “head-on”.

caracteristicile lui Abrams

Având în vedere costul dezvoltării unei mașini de peste 20 de miliarde de dolari (în prețurile anilor 70), precum și un număr semnificativ de aceste mașini și vorbim despre 2,5 mii în serviciu și 3,7 mii în depozite, Statele Unite nu se grăbesc să-și ia rămas bun de la această mașină. Mai mult, cei mai apropiați concurenți pentru Abrams nu sunt vizibili nici măcar la orizont.

Prin urmare, aceste rezervoare sunt actualizate în mod constant, în principal prin consolidarea în continuare a rezervării și adăugarea de noi sisteme digitale. De exemplu, în versiunea M1A2, comandantul a primit o vedere termică independentă și următoarea generație de “armură de uraniu”. Pe baza experienței celui de-al Doilea Război din Irak, pe rezervor au fost deja instalate truse speciale pentru lupte în oraș, a fost adăugat un modul de luptă cu mitraliere cu telecomandă, iar componentele și ansamblurile au fost protejate suplimentar de focul ambuscadei.

 Abrams Tank/foto - US Army Abrams Tank/foto – US Army

Și cea mai modernă versiune serială este M1A2 SEPv3, care a reușit să utilizeze cochilii de detonare a aerului, un set de armuri NGAP de nouă generație, echipamente de comunicații și actualizări de software, inclusiv integrarea într-un sistem automat de comandă și control, precum și întreținerea luminii. Sistemul de protecție activă Trophy este instalat pe aceeași mașină, conceput pentru a distruge cochilii inamice la apropiere.

Adică, în ceea ce privește echipamentul său tehnic, Abrams este acum înaintea oricărui tanc al Armatei Ruse cu o generație, precum și în anii 90 în timpul operațiunii Desert Storm. Mai mult, General Dynamics, care actualizează și produce în prezent rezervorul, a anunțat în noiembrie premiera unei noi versiuni a mașinii.

caracteristicile M1A2 SEPv3

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectul

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *