acorduri privind deblocarea a trei porturi ucrainene semnate la Istanbul/foto ua.depositphotos.com Acorduri privind deblocarea a trei porturi ucrainene semnate la Istanbul/foto ua.depositphotos.com

Șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Ermak, a numit atacul inamic asupra portului maritim comercial Odesa după acordurile de la Istanbul privind exportul în condiții de siguranță a cerealelor “o dihotomie diplomatică rusă.”

El a menționat pe Twitter că cele mai bune garanții ale securității alimentare sunt sancțiunile eficiente împotriva Rusiei și mai multe arme pentru Ucraina.

“Rușii au lansat rachete spre Odessa. Ieri, Ucraina a fost de acord să exporte cereale pe mare, iar astăzi rușii lovesc portul Odesa. Aceasta este o dihotomie diplomatică rusă”, a scris el.

Ermak a subliniat că Federația Rusă sistematic ” creează o criză alimentară, face totul pentru a face oamenii să sufere.”

“Teroarea foametei continuă. Lumea trebuie să acționeze. Cele mai bune garanții ale siguranței alimentare sunt duble: sancțiuni eficiente împotriva Rusiei și mai multe arme pentru Ucraina”, a subliniat el.

Citește și:  ministrul German de Externe l-a criticat pe Erdogan pentru că a împărtășit o fotografie cu Putin Ministrul German de Externe l-a criticat pe Erdogan pentru că a împărtășit o fotografie cu Putin src=”/wp-content/uploads/2022/07/eto-rossijskaja-diplomatija-v-op-otreagirovali-na-udar-po-torgovomu-portu-v-odesse-ac92920.gif “width =” 370 “height =” 130 “lazy =” 1 “alt =” războiul Rusiei și Ucrainei: colonelul a prezis soarta lui Kramatorsk și Slavyansk”/> Războiul dintre Rusia și Ucraina: colonelul a prezis soarta Kramatorsk și Slavyansk  scuipatul Lui Putin: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odesei după Acordul privind deblocarea porturilor “Spit lui Putin”: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odessa după Acordul privind deblocarea porturilor

După cum a raportat anterior Secretarul de presă al șefului administrației militare Regionale Odessa, Serghei Bratchuk, cu referire la comanda operațională “Sud”, sâmbătă inamicul a atacat portul maritim comercial Odessa cu rachete de croazieră de tip “Caliber”, care au lovit infrastructura portului.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că Federația Rusă, cu o lovitură de rachete asupra portului Odessa, a pus sub semnul întrebării acordurile și promisiunile pe care le-a dat ONU și Turciei într-un document semnat la Istanbul.

la 22 iulie, sub auspiciile ONU de la Istanbul, Ucraina, Turcia și Rusia au semnat un acord privind restabilirea exporturilor sigure de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.