Ministerul de Interne a explicat de ce 40 de mii de sirieni nu pot fi atrași pentru a ajuta Federația Rusă/foto de REUTERS

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, a explicat de ce trimiterea unui număr mare de sirieni pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei este nerealistă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul teledonului.

Răspunzând la întrebarea că 40 de mii de mercenari sirieni ar putea fi trimiși în Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei, Denisenko a menționat că “întreaga armată siriană în acest moment este, potrivit diferitelor estimări, de la 100 la 130 de mii de oameni.”

“Aceasta include structurile din spate, inclusiv organizațiile paramilitare care s-au alăturat Armatei Siriene în ultimul an… A-și imagina că Assad va da 40 de mii de oameni din armata sa sau din trupele interne Ucrainei înseamnă că Assad trebuie să se predea mâine, pentru că toți cei care au fost împotriva lui vor ridica din nou capul și va începe un nou război civil acolo”, a subliniat Denisenko.

În plus, el a subliniat că este imposibil din punct de vedere logistic să transferăm acești oameni din Siria.

“Este imposibil să facem acest lucru cu nave, deoarece Bosforul și Dardanele sunt acum blocate de Turcia. Cu avioane – chiar dacă luăm una dintre cele mai mari aeronave de transport din Rusia, IL-76, care poate găzdui până la 200 de persoane, puțin mai puțin – are nevoie de două mii de zboruri pentru a face IL-76”, a explicat consilierul ministrului.

el crede că președintele rus Vladimir Putin este “mințit puțin”.

“Poate că vor încerca să trimită ceva aici-în Belarus condiționat, în Rusia condiționată. Dar să ne imaginăm că Sirienii vor lupta, vor restabili ordinea aici – pentru a fi sincer, este nerealist. Adică, aceștia sunt oameni care vor încerca să scape imediat de pe câmpul de luptă pentru a încerca să scape mai departe undeva în Uniunea Europeană”, a spus Denisenko.

El a cerut să nu supraestimeze “rolul Sirienilor în războiul nostru” și a menționat că “aceasta este aceeași mitologie ca și masa imensă a cecenilor

“Aici erau câte un regiment de ceceni. Adică o mie-cincisprezece sute de oameni. Și majoritatea dintre ei fertilizează deja cernoziomurile noastre”, a rezumat Denisenko.

luptători din Siria în Ucraina: ceea ce se știe despre “ajutor” pentru Federația Rusă

După cum a raportat UNIAN, direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a raportat că comanda rusă din Siria a fost instruită să trimită până la 300 de militanți la războiul din Ucraina în fiecare zi.

În același timp, pe 15 martie, 150 de mercenari au fost trimiși în Rusia de la baza militară Khmeimim (în Siria) pentru a participa la ostilități împotriva Ucrainei.

“Potrivit informațiilor militare ale Ucrainei, în viitorul apropiat este planificată mutarea armelor, echipamentelor militare și a altor resurse din Siria în Rusia și Belarus pentru a sprijini forțele de ocupație rusești. Președintele sirian Bashar Al-Assad a promis să ofere Rusiei 40.000 de luptători pentru războiul din Ucraina”, spun ofițerii de informații.

Mercenarilor li se promite că vor îndeplini exclusiv funcții de poliție pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate.în același timp, mai mult de 30 de militanți care au fost răniți în luptele împotriva apărătorilor Ucrainei au ajuns recent la baza militară Khmeimim din Rusia.

Acest lucru a afectat negativ starea morală și psihologică a altor mercenari și a dus la refuzul unora dintre ei de a participa la ostilități.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.