evacuarea Aeromedicală a început în Ucraina/foto : mvs.gov.ua evacuarea Aeromedicală a început în Ucraina/foto: mvs.gov.ua

O operațiune de evacuare aeromedicală cu drepturi depline a fost lansată în Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de Primul Ministru adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei Yevgeny Enin la difuzarea teletonului de informații.

“Am lansat integral proiectul de evacuare aeromedicală. Literalmente în ultima lună, piloții noștri au făcut deja peste 600 de zboruri. Conform rezultatelor, am luat deja aproximativ 150 de persoane de pe câmpul de luptă și din locurile de operațiuni de luptă. Pe parcurs, îi ajutăm pe medicii noștri să ajungă cât mai repede în locurile în care a avut loc tragedia sau unde a avut loc un atac cu rachete sau lupte. Cu siguranță vom dezvolta acest domeniu de lucru”, a subliniat Enin.

De asemenea, primul ministru adjunct al Afacerilor Interne a anunțat că lansarea proiectului de comunicare al Ministerului dedicat primelor 100 de zile ale războiului din Ucraina este programată pentru mâine.

“Proiectul a fost creat pentru ca toți oamenii să vadă și să-și amintească cum a fost bătută victoria noastră comună, prin ochii tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia sunt Poliția Națională, eroii noștri sunt pompierii, serviciul de Stat pentru Migrație, polițiștii de frontieră și Garda Națională, care desfășoară bătălii eroice în puncte cheie fierbinți din estul și sudul statului nostru”, a spus Enin.

După cum a raportat UNIAN, la începutul anului 2021, în Ucraina a fost creat un singur spațiu aeromedical, în cadrul căruia au fost lansate proiecte pilot de evacuare în regiunile Lviv și Kiev și crearea transportului aerian al organelor donatoare.

La sfârșitul anului 2021, Ministerul Sănătății a declarat că de la începutul lucrărilor în cadrul proiectului pilot privind evacuarea aeromedicală – în perioada 30 August 2021 – 29 decembrie 2021-au fost efectuate 57 de zboruri în regiunea Kiev. 50 de zboruri au fost efectuate în regiunea Lviv în perioada 1 octombrie-29 decembrie 2021.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *