acum serviciul de urgență de stat lucrează în regiunile cu fiecare organism al administrației locale/foto UNIAN acum serviciul de urgență de stat lucrează în regiunile cu fiecare organism al administrației locale/foto UNIAN

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, până la 30% din școlile din Ucraina sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în modul offline în ceea ce privește securitatea și adăpostul.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Afacerilor Interne, Denis Monastyrsky, în emisiunea teletonului Informațional.

Potrivit lui, acum serviciul de urgență de stat este de lucru în regiunile cu fiecare organism al administrației locale – sat, consiliile orășenești și OTG, în scopul de a elabora recomandări pentru fiecare școală.

“Am alocat un salvator responsabil pentru fiecare școală din regiune. Acesta nu va fi un salvator pentru mai multe școli, ci o persoană specifică – un nume specific care ar trebui să fie responsabil pentru cât de pregătită sau nu este școala pentru noul an universitar. De fapt, conform estimărilor noastre, școlile din Ucraina se apropie deja de 30% pregătire”, a explicat Monastyrsky.

El a adăugat că, din motive evidente, noul an universitar va începe online în unele școli din țară, în special în acele regiuni în care se desfășoară ostilități active.

În același timp, în regiunile din spate ale țării, în special, regiunile Lviv, Ternopil, Transcarpatia, pregătirile sunt în curs de pregătire offline.

“Mai mult, avem un număr mare de IDP acolo, inclusiv mulți copii care vor merge la școală. Prin urmare, există doar pregătire pentru pregătirea adăposturilor în școli. Poate fi echipat cu subsoluri sau primele etaje ale școlilor, dar cu condiția să fie echipate corespunzător. Serviciul de urgență de Stat a oferit mult timp recomandări, scheme specifice și exemple despre cum ar trebui să arate. Astăzi, organele autoguvernării lucrează pentru a se asigura că acest lucru poate fi asigurat”, a subliniat Monastyrsky.

Ministrul de Interne a menționat că școlile rurale din regiunile din spate ale țării, în opinia sa, se află într-o stare puțin mai proastă în ceea ce privește securitatea și adăpostul, comparativ cu cele urbane.

“Școlile din orașe sunt mai pregătite, așa că sunt luate în considerare opțiuni alternative în școlile rurale, cum ar fi, de exemplu, ducerea copiilor la o școală vecină, unde este oferit adăpost… Sunt convins că oriunde va fi posibil să se facă acest lucru, problema aducerii copiilor va fi rezolvată, astfel încât copiii să poată începe să învețe în siguranță”, a subliniat Monastyrsky.

El a adăugat că un anumit rezultat general al pregătirii școlilor pentru noul an universitar poate fi rezumat în a doua jumătate a lunii August.

“Mai aproape de Ziua Independenței, pentru a înțelege câte școli vor începe să predea offline, copiii mergând direct la cursuri”, a spus ministrul de Interne.

După cum a raportat UNIAN, Ministerul Educației și științei a recomandat șefilor instituțiilor de învățământ să înceapă procesul educațional în școli cu normă întreagă de la 1 septembrie.

Pe 21 iulie, ministrul de Interne Denis Monastyrsky a anunțat că școlile vor începe procesul educațional de la 1 septembrie numai dacă există adăposturi echipate corespunzător pentru ca copiii să rămână acolo în timpul alarmelor de aer. Acestea ar trebui să fie subsoluri sau semi-subsoluri cu dispozitiv de protecție, lumină și toaletă.

Începând cu 22 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a raportat că 11% din instituțiile de învățământ din Ucraina au propriile structuri de protecție a protecției civile, aceasta este de aproape 3.000 de instituții.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.