potrivit lui Podolyak, negocierile cu Rusia sunt acum oprite în partea politică și diplomatică/foto UNIANPotrivit Podolyak, negocierile cu Rusia sunt acum oprite în partea politică și diplomatică/foto UNIAN

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, a declarat că negocierile cu Rusia au fost oprite acum în partea politică și diplomatică, dar continuă pe probleme umanitare.

Potrivit serviciului de presă al biroului președintelui, Podolyak a spus acest lucru într-un interviu LB.ua .

“De ce este oprită partea politică și diplomatică? Deoarece negocierile sunt, de asemenea, o chestiune a legăturii dintre ceea ce se întâmplă în lumea reală, nu numai pe câmpurile de luptă, ci și în general: sancțiuni, reputație, parteneri. Rusia privește toate acestea inadecvat. Acesta este un fenomen care va fi scris și în Manuale”, a spus el.

Potrivit lui Podolyak, negocierile continuă în partea umanitară: schimbul de prizonieri, coridoarele umanitare și evacuarea oamenilor.

El crede că atunci când rușii vor începe să sufere înfrângeri militare semnificative în Ucraina, cu siguranță vor evalua realitatea mai adecvat.

“Când presiunea sancțiunilor va începe să funcționeze în totalitate, vor începe să înțeleagă… Apoi vor arunca o privire mai obiectivă asupra situației”, a spus consilierul șefului PO.

El a menționat, de asemenea, că Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky ar putea decide că un anumit instrument, inclusiv unul de negociere, este necesar chiar acum.

“Aceasta va fi decizia Comandantului Suprem, ținând cont de situația operațională din ziua în care va lua o astfel de decizie”, a explicat Podolyak.

După cum a raportat UNIAN, Franța este gata să-și asume rolul de mediator în cazul unui dialog deschis între Ucraina și Rusia.

Acest lucru a fost declarat astăzi, 30 mai, de ministrul Europei și Afacerilor Externe al Franței, Catherine Colonna.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.