acum se lucrează la reluarea unei scheme de alimentare fiabile a centralei nucleare de la Cernobîl/foto REUTERS

Președinte al Consiliului de Administrație al NEK” Ukrenergo ” Vladimir Kudritsky a spus că nu există nici un motiv să vă faceți griji cu privire la securitatea nucleară la centrala nucleară de la Cernobîl încă.

El a spus acest lucru în timpul difuzării Ucraina Media Center.

“Acum nu există motive să vă faceți griji cu privire la securitatea nucleară a Ucrainei și a Europei, legate de unele probleme de alimentare cu energie a centralei sau furnizarea de sisteme răcite pentru ansamblurile de combustibil. Situația este controlată”, a spus el.

În plus, el a menționat că în prezent se lucrează la reluarea unei scheme fiabile de alimentare cu energie a centralei nucleare de la Cernobîl, ceea ce înseamnă că stația trebuie alimentată de cel puțin două linii electrice.

După cum a raportat UNIAN, pe 24 februarie, ca urmare a unui atac armat rus, toate facilitățile centralei nucleare de la Cernobîl situate în zona de excludere au fost luate sub control de trupele rusești.

La 9 martie, ca urmare a acțiunilor ostile ale ocupanților, centrala nucleară de la Cernobîl a fost complet dezactivată.

În aceeași zi, Ucraina a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică că centrala nucleară de la Cernobîl a fost deconectată de la rețeaua electrică și a pierdut alimentarea externă. Pe 9 martie, partea ucraineană a anunțat că există 48 de ore pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

pe 13 martie, sursa de alimentare de la centrala nucleară de la Cernobîl a fost restabilită.

pe 14 martie, invadatorii ruși au deteriorat din nou linia care alimentează centrala nucleară de la Cernobîl și orașul Slavutych.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.