Forțele armate ucrainene au respins atacurile ocupanților ruși în direcțiile Harkov și Slavyansk/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Forțele Armate ale Ucrainei au respins Ofensivele inamice în direcțiile Harkov și Slavyansk. Invadatorii ruși au încercat să atace în două zone operaționale: Cazacul Lopan-Sosnovka și Dolgenkoe — Mazanovka. Atacurile s-au încheiat fără succes: inamicul a suferit pierderi și s-a retras.

Aceste informații au fost împărtășite de centrul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina în Rezumatul tradițional de seară al situației din față.

“În direcția Kharkiv, inamicul deține o grupare de trupe din districtul militar occidental. Inamicul a efectuat atacuri de artilerie în zonele așezărilor Sosnovka, Dementievka, Novoe, pepinieră, Tsirkuny, Petrovka și Mospanovo. A provocat un atac aerian lângă Rubezhnoye. Acțiunile de asalt inamice în direcția cazacului Lopan-Sosnovka au fost respinse cu succes de soldații noștri”, a raportat Statul Major General.

În zona din jurul Slavyansk, inamicul încerca să-și îmbunătățească poziția tactică și să creeze condiții pentru un atac asupra orașului din partea Izyum. Cu artilerie cu butoi și MLRS, invadatorii au bombardat zonele așezărilor Dibrovnoye, Krasnopolye, Gusarovka, Periwinkle, Karnauhovka și Velikaya Kamyshevakha.

Inamicul a încercat să avanseze în direcția Dolgenkoe – Mazanovka, dar atacul nu a reușit. APU a luptat cu succes, iar Rashiștii s-au retras cu pierderi.

Amintiți-vă că în zona Sosnovka din regiunea Harkov, invadatorii au făcut deja încercări de atac. De asemenea, s-au încheiat cu pierderi și zbor către pozițiile lor anterioare. Și după retragerea apărătorilor ucraineni din Lisichansk, Slavyansk s-a transformat într-un oraș din prima linie. Potrivit informațiilor Britanice, bătălia pentru aceasta va deveni una dintre cele mai importante din Donbas în viitorul apropiat.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *