centrala nucleară este controlată de Rusia, dar personalul ucrainean este ținut acolo/Energoatom
CNE este controlată de Rusia , dar personalul ucrainean sunt deținute acolo/Energoatom

Situația de la centrala nucleară Zaporozhye confiscată de Rusia devine din ce în ce mai gravă în fiecare zi.

Acest lucru a fost declarat de Directorul General al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi, Citat de Sky News.

“Toate principiile securității nucleare au fost încălcate. Este în joc un caz extrem de grav, extrem de grav și periculos”, a declarat Grossi.

el a indicat bombardamentele din apropierea stației de la începutul războiului.

În prezent, centrala nucleară este controlată de Rusia, dar personalul ucrainean este ținut acolo, ceea ce duce la conflicte și presupuse violențe.

AIEA are un anumit contact cu personalul, dar este “eterogen”, a adăugat Grossi.

El a mai spus că lanțul de aprovizionare cu echipamente și piese de schimb de la CNE a fost întrerupt, așa că “nu suntem siguri că instalația primește tot ce are nevoie.”

Citește și: bombardarea inamicului din Kharkiv astăzi: orașul rus din care au fost lansate rachetele este numit Bombardarea inamicului din Kharkiv astăzi: orașul rus din care au fost lansate rachetele este numit  comunicarea feroviară între Crimeea și Kherson va rămâne vulnerabilă la grevele APU-intelligence Comunicarea feroviară între Crimeea și Herson va rămâne vulnerabilă la grevele APU-informații prietenul lui Putin a dat Occidentului o dorință rusă în ceea ce privește Ucraina prietenul lui Putin a dat Occidentului o” dorință ” Rusia în raport cu Ucraina

După cum a raportat UNIAN, începând cu 4 martie, centrala nucleară Zaporozhye a fost controlată de invadatorii ruși. De asemenea, sub ocupație este orașul satelit ZAES – Energodar.

Potrivit Energoatom, ocupanții ruși transformă centrala nucleară Zaporozhye într-o bază militară și o folosesc ca scut. Au desfășurat baterii de artilerie grea și au plantat mine antipersonal de-a lungul țărmurilor rezervorului, apa din care răcește șase reactoare nucleare.

Pe 21 iulie, Energoatom a raportat că ocupanții au plasat echipamente militare și arme și în sala mașinilor a unității de putere a centralei nucleare Zaporozhye.

reamintim că mai devreme expertul a descris viitoarea eliberare a centralei nucleare Zaporozhye de la ocupanți.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *