încă doi jurnaliști au fost uciși din cauza bombardamentelor de către ocupanții regiunii Kiev/pressemblem photo.ch

Armata rusă a ucis încă doi jurnaliști în Ucraina. Tragedia a avut loc în timpul bombardării artileriei de către ocupanții din satul Gorenka, Regiunea Kiev.

Acest lucru este raportat de consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerashchenko.

El a menționat că operatorul canalului TV FoxNews Pierre Zakrevsky și jurnalistul ucrainean Alexandra Kurshinova au fost uciși.

“Fasciștii fasciști ruși continuă să ucidă jurnaliști.   Operatorul postului de televiziune FoxNews, cetățeanul irlandez Pierre Zakrevsky și jurnalista ucraineană Alexandra Kurshinova au fost uciși ca urmare a bombardamentelor de artilerie ale trupelor ruso-fasciste din partea de nord-est a satului Gorenka”, se arată în raport.

În același timp, Gerashchenko a menționat că jurnalistul FoxNews Benjamin Hall a fost rănit, dar a supraviețuit. Potrivit acestuia, medicii au trebuit să amputeze o parte din piciorul inferior.

a publicat și fotografii ale jurnaliștilor morți.

 jurnalistul Fox News a fost ucis de ocupanți/foto Anton Gerashchenko invadatorii l-au ucis pe jurnalistul ucrainean Alexandra Kurshinova/foto Anton Gerashchenko

moartea lui Zakrevsky, în vârstă de 55 de ani, a fost confirmată în FoxNews.

“Am confirmat că a fost ucis luni în Ucraina în timpul unui incident, în urma căruia Benjamin Hall, corespondent al canalului TV, a fost, de asemenea, spitalizat”, se arată în raport.

Citește și:  voluntarii forțelor teritoriale de apărare recunoscuți ca veterani de război Voluntarii forțelor teritoriale de apărare au fost recunoscuți ca veterani de război armata rusă fug de lângă Nikolaev, fiind lovită în dinți de APU (video) Armata rusă fug de lângă Nikolaev, după ce a fost lovită în dinți de APU (video) Zelensky a numit un nou șef al Ova Kiev și comandantul OOS Zelensky a numit un nou șef al Kiev OVA și comandantul OOS

moartea jurnaliștilor în Ucraina

Pe 13 Martie, în Irpen, Regiunea Kiev, ocupanții ruși l-au împușcat pe jurnalistul American Brent Renault, un alt jurnalist a fost rănit. Bărbatul rănit a fost adus la Spitalul de copii Okhmatdet din Kiev.

Denisenko a menționat că, după bombardament, mașina a fost avariată și s-au mutat într-o altă mașină și au mutat corpul jurnalistului ucis acolo, au condus la podul din apropierea satului Romanovka, iar de acolo au fost aduși la Kiev. 

La 14 martie, Procurorul General Irina Venediktova a raportat că un alt jurnalist străin a fost rănit în timp ce acoperea războiul din Ucraina. Corespondentul britanic a primit o fractură de șrapnel a ambelor picioare.potrivit Verkhovna Rada Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova, cel puțin 35 de jurnaliști au fost răniți și trei au fost uciși ca urmare a bombardamentelor ocupanților.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.