Oameni mari din Marea Ucraina!

În acest videoclip, vreau să mă adresez separat orașelor ucrainene și locuitorilor curajoși ai acestor orașe. În sudul liber al Ucrainei, unde soarele strălucește doar pentru a întâmpina oaspeții și nu pentru “turiștii” aleatorii pe tancuri. La Berdyansk, Kakhovka, Energodar, la Melitopol și, desigur, la Kherson. 

La Herson, unde astăzi am văzut sclavi împușcând oameni liberi. Sclavii propagandei care le înlocuiește conștiința. Sclavi care sunt obișnuiți să împacheteze pe toată lumea în vagoane nedecorticate. Chiar și o bunică cu un poster alb curat. Și chiar o fată cu o foaie A4 pe care este scris un singur cuvânt – “pace”. 

Acești sclavi, care au fost trimiși de Rusia, nu au văzut niciodată atât de mulți oameni liberi în piețe, pe străzi. Nu am văzut niciodată mii de oameni care să nu se teamă de el, de sclavi cu arme în mâini. Sclavii percep voința ca sălbăticie, ca pericol. Sunt speriați. Frica pe care propagandiștii știu să o creeze în ură. Și apoi-fotografii la oameni liberi pașnici.

Kherson, stai! Nu vom uita niciodată aceste fotografii. Imagini din orașul tău. În piața și străzile voastre am fost cu toții împreună. 40 de milioane de ucraineni din statul nostru. Milioane și milioane de ucraineni din lume. Cu toții te-am văzut stând acolo. Ce ești tu. Cu toții am simțit cum vrei să-ți recâștigi libertatea. Pe pământ, unde, contemplând Calea Lactee, chumakii au mers pe sare, dușmanii vor avea greutăți.

Și de îndată ce vă putem străpunge, vă vom putea străpunge, o dungă neagră așteaptă fiecare ocupant care a împușcat locuitorii pașnici din Kherson doar pentru culoarea albastru-galben.

și același lucru îi așteaptă pe albi de spaima armatei ruse, care au fost alungați astăzi în Energodar. Ucrainenii pașnici au fost alungați cu mâinile goale. 

Invadatorii vor avea o dungă neagră în Berdyansk, vor fi în Melitopol și Kakhovka. Oriunde ocupanții ne capturează oamenii. Cei, după cum cred ei, care organizează rezistența. Dar nu avem Rusia. Amintiți-vă. Și nu este nevoie să organizăm rezistență aici. Rezistența pentru ucraineni este o proprietate a sufletului. Și chiar vreau ca voi, toți ucrainenii noștri din sud, să nu aveți niciodată gândul, nici măcar pentru o clipă, că Ucraina nu vă amintește.

De fiecare dată când este dificil pentru tine, când te doare, când te opui, în ciuda tuturor, te rog să știi că inimile noastre se rup în acest moment, pentru că nu suntem cu tine.

Și îi cerem lui Dumnezeu să vă sprijine până când îi vom putea expulza pe cei din afară. Este o ispravă pe care o protestați. Este norocos că avem astfel de oameni.

În timpul acestei invazii, eroii se declară în mod constant printre milioane de oameni ai noștri. Odată erau ucraineni obișnuiți, dar acum sunt luptători. Bărbați și femei care se ridică pentru statul nostru. Peste tot: în sud, în est, în nord, în centru, în vest și în străinătate. Se ridică astfel încât inamicul să nu creadă. Nu crede că aceasta este cu adevărat realitate.

dar îi vom face să creadă. Și îi vom face să-și amintească că nu au nicio cale spre noi.

Și nu va fi niciodată. La Kiev, care stă curajos și maiestuos deasupra Niprului. La Harkov… Mândru, îngrijit, educat Kharkiv. Pe care l-au bătut, iar el nu se supune în nici un fel. Cernihiv. Vechi! Chernihiv, care din vremea Hordei nu a cunoscut o astfel de atrocitate, care se confruntă acum cu armata rusă. 

Sumy, Akhtyrka și Lebedin… Stafide, Twitchers… Volnovakha, Popasnaya… Borodyanka, Gostomel, Makarov… Nikolaev… 

Mariupol! Un oraș muncitor și cinstit! Mariupol. Pe care invadatorii le distrug pur și simplu. Ele sunt distruse în cenușă. Dar cine le va supraviețui pe toate. Sclavi fără valoare care nu știu cum să aibă grijă de propria lor țară. Despre oamenii tăi. Și intră și în altcineva. 

Ne luptăm pentru fiecare ucrainean! Și ne amintim de toată lumea! Și suntem recunoscători fiecăruia. Atât pentru oameni, cât și pentru aceste orașe frumoase. 

La fel ca Lviv, precum și Frankovsk, Khmelnitsky, Cernăuți, Ternopil, Lutsk, Uzhgorod… Kropyvnytskyi, Zaporizhia, Dnipro, Krivoi… Vinnița, Exact… Cherkassy, Poltava… Odessa!

Cei care, probabil, sunt rareori menționați în discursuri. Dar cui îi pasă de viitorul nostru comun. Despre Ucraina. Și despre libertate pentru fiecare dintre noi. Cine acceptă oameni care au fost forțați să-și părăsească casa. Care lucrează pentru apărare. Cine trimite provizii umanitare. Cine găzduiește întreprinderile evacuate. Cine vindecă, cine ajută. Pentru noi toți și, prin urmare, pentru tine.

mari oameni din Marea Ucraina!

Și spun asta dintr – un motiv-Marea Ucraina. Pentru că fac apel la toată lumea din țara noastră și la cei care sunt în străinătate. În orașe și sate. În general și temporar sub ocupație. În Crimeea, în Donetsk, în Lugansk. Unde trebuie să lupte și pentru libertate și să nu aștepte.

fac apel la toți ucrainenii. Faceți totul pentru a ne proteja statul. 

pentru salvarea poporului nostru. Lupta. Luptă și ajută. Alungă sclavii ăștia! Alungă invadatorii! Pentru Ucraina să trăiască. Și suntem cu toții cu ea.

liber și pașnic. Pe care o iubim atât de mult.

Glorie Ucrainei!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.