Alexey Golovensky/screenshot

Trimițând la război în Ucraina, Rusia le spunea piloților săi că forțele de apărare aeriană din Ucraina sunt slabe: “totul este vechi și nimic nu funcționează.”

O astfel de declarație a fost făcută de pilotul rus Alexey Golovensky, doborât și capturat în regiunea Mykolaiv, în timpul unui briefing difuzat de Agenția Interfax-Ucraina.

“În perioada 24 februarie-5 martie, am efectuat personal șapte Ieșiri, al căror scop a fost recunoașterea, identificarea mijloacelor radio-tehnice ale sistemelor de apărare aeriană emise de radio ale Forțelor Armate ale Ucrainei pentru distrugerea lor. Conducerea noastră a susținut că Ucraina este slabă în apărarea aeriană, că totul este vechi și nimic nu funcționează”, a spus el.

“Pe 5 martie, după ce am primit ordinul de a efectua un zbor de luptă, am decolat de pe aeroportul Saki, am fost trimis în regiunea Mykolaiv pentru a identifica sistemele de apărare aeriană inamice care emit radio, precum și pentru a identifica aeronavele de pe teritoriul Ucrainei…. Timp de o jumătate de oră am efectuat recunoașterea, după care am fost doborât de două rachete ucrainene de apărare aeriană, ejectate, au căzut în mâinile forțelor armate ale Ucrainei”, a adăugat el.

Pilotul a concluzionat că a fost trimis la moarte sigură:

“Din aceasta rezultă că conducerea mea m-a trimis pur și simplu ca momeală la moarte 100%, fără să-mi aducă nimic și, judecând după aeronava afectată a forțelor aerospațiale Ruse, nimeni nu a auzit vreodată despre asta. Apărarea aeriană pe teritoriul Ucrainei funcționează perfect.”

el a recunoscut, de asemenea, că rudele sale au trăit în Ucraina, și rudele soției sale încă mai trăiesc în bombardat-out Harkov:

“Am avut întotdeauna rude pe teritoriul regiunii Poltava, obișnuiam să vin la ei – bunicul, bunica … soția mea are rude în Kharkiv … nu am zburat cu astfel de sarcini (pentru a bombarda Kharkiv – UNIAN). Dar alții zboară. Sunt șocat. Orașul este curățat, nu există comunicare. Nici nu-mi pot imagina unde sunt acolo.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.