războinicii ucraineni continuă să deraieze dușmanii pe Azovstal/photo by Maxar TechnologiesSoldații ucraineni continuă să deraieze inamicii de la Azovstal/fotografie de Maxar Technologies

Apărătorii lui Mariupol, după descoperirea pe teritoriul Azovstal de către ocupanții ruși, au reușit să exploateze anumite zone la uzină.

Acest lucru a fost raportat de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, și a arătat un videoclip al unei operațiuni disperate.

“Nu există cuvinte care să descrie eroismul și profesionalismul apărătorilor noștri din Mariupol. După o tactică inteligibilă de utilizare a evacuării de către ocupant pentru a consolida pozițiile, apărătorii noștri au efectuat cu disperare, în ciuda riscului, exploatarea zonelor slabe”, a scris el.

Potrivit lui, aceasta este a doua poveste care a lovit chiar și dușmanii. 

“Aceasta este a doua poveste de care chiar și ocupanții sunt uimiți. Pentru prima dată, înainte de debutul regimului tăcerii în primul val, apărătorii noștri au sărit pe două tancuri în afara porților Azovstal și au tras în al treilea, care fusese blocat afară înainte. Invadatorii nu au avut timp să facă nimic. Prosternarea apărătorilor noștri din Mariupol. Suntem cu toții într-o datorie neplătită pentru a le”, a spus Andryushchenko.

După cum a raportat UNIAN, trupele rusești au înconjurat Mariupol în primele zile ale unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

la 1 mai, a început evacuarea civililor care se ascundeau într-un adăpost de bombe la Azovstal.

Pe 3 mai, invadatorii ruși au început să asalteze planta. Inamicul a folosit vehicule blindate și tancuri, a încercat să aterizeze trupe cu ajutorul bărcilor și a implicat un număr imens de infanterie. De asemenea, Rashiștii au reușit să pătrundă pe teritoriul Azovstal.

Acum, rușii continuă să bombardeze intens Azovstal, au existat mai mult de 25 de ieșiri inamice în timpul nopții, inclusiv de la bombardiere. Inamicul lucrează cu artilerie de butoi, tancuri, mortare, infanteria ocupanților încearcă să asalteze teritoriul uzinei, lunetiștii inamici lucrează și ei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *