un băiat de 15 ani a supraviețuit miraculos în timpul unei încercări de a părăsi regiunea Chernihiv/screenshot

Ocupanții au permis mai multor mașini să părăsească satul ocupat din regiunea Chernihiv cu un drum minat. Când mașina a explodat, Andrey, în vârstă de 15 ani, a reușit să supraviețuiască, iar mama lui murea în fața ochilor lui.

el a spus TSN despre cum a fost.

Anatoly, tatăl tipului, și-a dus soția și fiul într-un sat la 15 kilometri de Chernihiv, când invadatorii au ajuns în oraș, iar el s-a dus la apărare. Câteva zile mai târziu, ocupantul a ajuns la Mirnaya Ivanovka.

Potrivit rezidentului din Chernihiv, invadatorii au tras mai întâi în curtea sa, apoi au venit în pivnița unde se ascundeau soția și fiul său.

“rușii mi-au distrus casa. Ușile au fost împușcate de mitraliere”, spune el. 

Tipul însuși își amintește: într-o conversație, ocupanții au spus că au venit pe acest pământ pentru a elibera locuitorii de naziști și Bandera.

“Ei bine, ce le spui când șase sau mai multe mitraliere sunt îndreptate spre tine, există un rezervor în curtea ta?”,- spune el. 

În cele din urmă, armata a permis familiei lui Anatoly și unei alte familii să părăsească satul capturat. Au permis-o pentru că știau că drumul a fost minat.

Dintre pasagerii mașinii – 3 adulți și 3 copii-doar copii au supraviețuit după explozie. Andrey, în vârstă de 15 ani, a văzut cu ochii lui cum mama lui murea.

“Ceva de pe autostradă a fost zdrobit cu fân. Am văzut un fulger galben în fața ochilor mei, un sunet în urechi. Apoi îmi amintesc că m-am trezit pe drum și am văzut-o pe mama în flăcări. Era încă în viață atunci. Și apoi am auzit focuri de artilerie”, spune el.

Andrey a reușit să se târască în cea mai apropiată curte, sătenii au chemat o ambulanță. Acum, tipul cu numeroase leziuni (fracturi ale ambelor picioare, claviculă, leziuni ale craniului, leziuni ale auzului) se află în Spitalul Lviv. 

“Este un luptător, se ține, nu face zgomot, nu plânge. Pierderile noastre nu sunt în zadar. Acesta este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru independența noastră”, spune tatăl său.

mama tipului încă nu poate fi îngropată din cauza bombardamentelor constante. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.