ambasadorul American a reacționat la grevele din portul Odessa/Ambasada SUA în SlovaciaAmbasadorul American a reacționat la grevele de pe portul Odesa/Ambasada SUA în Slovacia

ambasadorul SUA în Ucraina Bridget Brink numit greva invadatorilor de pe portul maritim din Odesa inacceptabile.

a scris despre asta pe Twitter.

“Inacceptabil. Rusia a lovit portul Odesa mai puțin de 24 de ore de la semnarea Acordului privind autorizarea exportului de produse agricole. Kremlinul continuă să folosească mâncarea ca armă. Rusia trebuie trasă la răspundere”, a spus ambasadorul.

După cum a raportat UNIAN, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachete asupra portului maritim comercial Odessa în această dimineață. Două rachete rusești au lovit facilitățile de infrastructură ale portului, alte două au fost doborâte de apărarea aeriană.

Citește și:  scuipatul Lui Putin: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odesei după Acordul privind deblocarea porturilor “Scuipatul Lui Putin”: Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea Odesei după Acordul privind deblocarea porturilor explozii au avut loc în Odessa, un incendiu este raportat în port (Foto, video) Explozii tunat în Odessa, rapoarte de un incendiu în port (fotografii, clipuri video)

Lovitura a venit după ce Ucraina, Turcia, Federația rusă și ONU au semnat un document privind exportul de cereale din Ucraina pe mare la Istanbul pe 22 iulie. Conform Acordului,” coridoarele verzi “pentru exporturile de cereale din Ucraina vor fi create în trei porturi:” Odessa”,” Yuzhny “și”Chernomorsk”. Toate sunt situate în regiunea Odessa.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.