Markarova a vorbit despre un posibil scenariu pentru încheierea războiului/foto UNIAN

Oksana Markarova, Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, a declarat duminică că, dacă Rusia este de acord să înceteze invadarea Ucrainei și să părăsească țara, va fi necesară rezolvarea problemei reparațiilor și garanțiilor de securitate.

Răspunzând la o întrebare din programul CBS despre modul în care Ucraina vede sfârșitul războiului, Markarova a spus:

“Ei trebuie să se oprească și să părăsească Ucraina. Dar trebuie să vorbim și despre reparații, despre garanții de securitate și orice altceva.” 

Comentând cuvintele Secretarului de Stat american Anthony Blinken că ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei poate fi legată de garanțiile de securitate împotriva Ucrainei, Markarova a menționat:

“Secretarul Blinken a spus ceea ce a spus. Dar pentru noi, evident, acesta este un atac brutal. Am pierdut oameni, multe dintre orașele noastre au fost distruse și continuă să fie distruse.” 

Blinken a clarificat anterior într-un comentariu NPR că simpla oprire a invaziei Ucrainei ar putea să nu fie suficientă pentru a ridica sancțiunile impuse Rusiei pentru invazie. 

“Dacă războiul se încheie, independența Ucrainei, integritatea teritorială, suveranitatea sunt restabilite, atunci multe dintre instrumentele pe care le folosim pentru a obține acest rezultat – nu sunt destinate utilizării permanente – vor înceta să funcționeze. Dar există și unele sancțiuni “ireversibile” – vrem să ne asigurăm că tot ceea ce s-a făcut este deja ireversibil, că nu se poate întâmpla din nou, că Rusia se va strânge și nu va face ceea ce face acum, într-un an, doi sau trei”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.