Rusia mută Iskanders în zona Luninets din Belarus/fotografia Ministerului Apărării al Federației Ruse Rusia mută “Iskanders” în zona orașului Luninets din Belarus/fotografia Ministerului Apărării al Federației Ruse

Ocupanții ruși mută lansatoarele de rachete de croazieră Iskander în zona Luninets din Regiunea Brest din Belarus.

Alexey Gromov, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, a declarat Acest lucru în timpul unui briefing.

El a menționat că nu au existat semne de formare a grupurilor ofensive inamice în zonele operaționale Volyn și Polessky.

“În același timp (inamicul – UNIAN) se deplasează lansatoare de rachete operaționale-tactice de croazieră Iskander în zona orașului Luninets din Regiunea Brest. Implicarea lor în distrugerea instalațiilor și infrastructurii militare din regiunea de vest a țării noastre nu este exclusă”, a subliniat Gromov.

În plus, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, răspunzând la întrebarea despre exercițiile care vor avea loc în Belarus până la sfârșitul lunii mai și posibilul pericol pentru Ucraina în acest sens, a menționat că Rusia folosește deja teritoriul Belarusului pentru a desfășura acțiuni agresive împotriva Ucrainei.

“Dumneavoastră și cu mine am văzut cum Rusia folosește ocazia exercițiilor pentru a escalada efectiv și a invada teritoriul altui stat. Și, desigur, exercițiile sunt una dintre modalitățile de a menține capacitatea de luptă a trupelor, dar o demonstrează formal ca pregătire. Prin urmare, amenințarea de a folosi teritoriul Belarusului și de a lovi de acest lucruteritoriul rămâne. La fel și amenințarea utilizării regiunii transnistrene a Moldovei rămâne”, a subliniat pictorul.

anterior s-a raportat că la sfârșitul lunii mai se desfășoară “exerciții militare” la depozitele de deșeuri din 5 regiuni din Belarus, în cadrul cărora este prevăzută “deconservarea” armelor și echipamentelor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.