al doilea președinte al Ucrainei Leonid Kucima/foto UNIAN al doilea președinte al Ucrainei Leonid Kucima/foto UNIAN

Al doilea președinte al Ucrainei Leonid Kucima consideră că un al Treilea Război Mondial poate apărea dacă Ucraina nu se opune agresiunii Federației Ruse.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat BBC.

Răspunzând la întrebarea despre posibilitatea extinderii conflictului și escaladarea într-un al Treilea Război Mondial, Kucima a spus: “în funcție de modul în care Ucraina respinge agresiunea, fie va fi posibil să se evite un al Treilea Război Mondial, fie este deja în curs de desfășurare. Dacă ne opunem, Putin nu va merge mai departe. Dacă nu, mă tem că va merge mai departe. Dar vom sta.”

În același timp, el consideră că cel mai mare pericol nu amenință Lituania sau Polonia, ci republicile post-sovietice din afara NATO. “Indicii despre Moldova și nordul Kazahstanului au devenit deja familiare, acum Georgia este menționată în acest context. La urma urmei, Rusia atacă doar pe cei care sunt mai slabi decât uneori și chiar mai bine – mai slabi cu un ordin de mărime”, a spus el.

Citește și:  reparația podului Antonovsky: OVA a respins declarațiile ocupanților Repararea podului Antonovsky: OVA a respins declarațiile ocupanților Naev: invadatorii nu vor mai trece în direcția Kiev Naev: invadatorii nu vor mai trece în direcția Kiev rușii au tras la Kharkiv cu rachete S-300 din regiunea Belgorod rușii au tras la Kharkiv cu rachete S-300 din regiunea Belgorod

“Aruncarea unei provocări reale pentru NATO, mai ales că a pierdut deja cea mai pregătită parte a armatei sale, nu este, mi se pare, despre Rusia. Într-un război convențional, NATO va distruge armata rusă în pulbere, într-un război nuclear, Rusia va fi pur și simplu distrusă. Va începe Putin un război în care vor exista două opțiuni – să piardă sau să moară?O persoană normală ar da un singur răspuns. Dar asta e normal…”,- a declarat al doilea președinte al Ucrainei.anterior, UNIAN a raportat deja că Putin a surprins cu o declarație privind războiul nuclear. Dictatorul rus a menționat că un astfel de război “nu ar trebui dezlănțuit

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.