zeci de mii de școlari au părăsit regiunea Odessa/foto UNIAN

În legătură cu invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, aproape 70 de mii de școlari au părăsit regiunea Odessa.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost anunțat în cadrul reuniunii de astăzi de către șeful Departamentului de educație și știință al Ova Odessa, Alexander lonchak.

“S-a stabilit că din numărul total de solicitanți de educație, care respectiv se ridică la 281 mii 913 de persoane, astăzi există 215 mii 188 de persoane pe teritoriul comunităților și microdistrictelor instituțiilor de învățământ din regiunea Odessa”, a menționat el.

23.875 de școlari au părăsit regiunea, iar 43.200 au părăsit Ucraina. În total, 67 de mii 57 de copii de vârstă școlară s-au mutat în regiune de la introducerea legii marțiale.

“Desigur, există un număr mic de solicitanți de educație cu care comunicarea nu a fost încă stabilită”, a adăugat Lonchak.

În același timp, el a menționat că instituțiile de învățământ din regiunea Odessa sunt deschise elevilor care au sosit din alte regiuni ale Ucrainei. Cel mai mare număr de astfel de copii din Odessa este de 44 mii 104, în Chernomorsk – 3 mii 408 și în orașul Yuzhny – 1 mii 540.

Reamintim, la 13 martie, secretarul Consiliului Național de securitate și apărare, Alexey Danilov, a declarat că ocupanții ruși se pregătesc să efectueze o aterizare în Odessa și în regiune.în dimineața zilei de 24 februarie, trupele ruse au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special Odessa.

la 11 martie, Odesa primarul Ghenadi Trukhanov a avertizat că inamicul a fost încercarea de a înconjura Centrul regional.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.