este o nouă ofensivă pentru Ucraina din Belarus posibil: răspunsul Ministerului Afacerilor Interne/foto ua.depositphotos.com este posibilă o nouă ofensivă în Ucraina din Belarus: răspunsul Ministerului Afacerilor Interne/foto ua.depositphotos.com

Acum nu există suficiente concentrații de trupe la granița Belarusului pentru a organiza o nouă descoperire în Ucraina.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko a spus acest lucru la Teledon.

El a menționat că există aproximativ 4 mii de militari din Belarus în apropierea frontierei ucrainene. Acest număr nu este suficient, dacă vorbim despre încercările de a trece la Kiev, Chernihiv sau o altă direcție a Ucrainei.

Citește și:  Belarus efectuează recunoaștere la granița cu Ucraina-Statul Major General Belarus efectuează recunoaștere la granița cu Ucraina-Statul Major General colonelul a prezis invazia numărului de militari din Belarus care amenință Ucraina Colonelul a prezis invazia de cât de multe militare din Belarus amenință Ucraina  expertul a numit starea și calendarul atacului probabil al Belarusului asupra Ucrainei Expertul a numit starea și calendarul unui posibil atac al Belarusului asupra Ucrainei

Denisenko a menționat că astăzi, pe 22 iunie, la Minsk va avea loc o întâlnire a președintelui rus Vladimir Putin și a lui Alexander Lukașenko. Consilierul ministrului nu exclude că la această întâlnire Putin va încerca din nou să-l convingă pe Lukașenko să-și atragă armata pentru a ajuta Rusia. Cu toate acestea, Denisenko este convins că Lukashenka va încerca să iasă din nou. 

“Din fericire, nu este necesar să spunem că suntem încă în pragul unei ofensive pe scară largă a Belarusului. Dar trebuie să păstrăm unități și grupări suficient de mari pentru a evita chiar teoretic această posibilitate”, a subliniat Denisenko.

Reamintim, potrivit expertului Oleg Jdanov, dacă Putin “pune presiune” pe Lukașenko pentru a intra în războiul împotriva Ucrainei, armata belarusă poate forma o forță de grevă și poate începe ostilitățile active în termen de o lună.

amenințare din Belarus

După cum a raportat UNIAN, pe 16 iunie, secretarul Consiliului Național de securitate și apărare Alexey Danilov a spus că președintele Vladimir Zelensky a instruit să verifice disponibilitatea pentru apărare în patru regiuni în cazul unei invazii a Ucrainei de pe teritoriul Belarusului.

Președintele Ministerului Apărării, Alexander Motuzyanik, a declarat că până în prezent nu există semne de pregătire a unei a doua ofensive de pe teritoriul Belarusului, dar potențial o astfel de amenințare persistă, prin urmare armata ucraineană păstrează trupe acolo.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.