Lavrov a fost întrebat dacă Rusia va folosi arme nucleare/foto ua.depositphotos.com Lavrov a fost întrebat dacă Rusia va folosi arme nucleare/foto ua.depositphotos.com

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a vorbit din nou despre posibila utilizare a armelor nucleare, fără a exclude o astfel de posibilitate.

Potrivit site-ului Guildhall, el a declarat Acest lucru în timpul unei conversații informale cu reprezentanții corpului diplomatic al țărilor CSI. 

potrivit jurnaliștilor, Lavrov la această întâlnire numit ocuparea Ucrainei”Scopul geopolitic al Federației Ruse.”

“Ucraina este o idee binecunoscută, Brzezinski a mai spus că Rusia este atât de fără Ucraina, dar cu Ucraina este o mare putere. Desigur, nu putem permite acest lucru, astfel încât războaiele și ostilitățile să fie evitate cu prețul concesiilor geopolitice constante și permanente”, a spus Lavrov.

Ca răspuns la întrebarea citată despre posibilitatea ca Federația Rusă să folosească arme nucleare, Lavrov nu a exclus-o în viitor. El a precizat că Rusia se luptă cu arme convenționale numai în acest stadiu.

“Ne desfășurăm operațiunea cu arme convenționale. În acest stadiu, arme convenționale. Pentru adevărul uterului”, a spus sarcastic ministrul de Externe al țării agresoare.

amenințări”nucleare” la adresa Rusiei

Anterior, Lavrov a sugerat indirect că în viitor statul său ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei.

Înainte de aceasta, Președintele Vladimir Zelensky a avertizat că lumea ar trebui să se pregătească pentru o grevă nucleară a agresorului. La rândul său, consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a avertizat conducerea Federației Ruse împotriva grevelor nucleare pe teritoriul Ucrainei.departamentul de Stat al SUA a amenințat Kremlinul cu consecințe în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *