APU a lansat acțiuni contraofensive în regiunea Herson/facebook.com/GeneralStaff.ua AFU a lansat acțiuni contraofensive în regiunea Herson/facebook.com/GeneralStaff.ua

Recentul contraatac de succes al armatei ucrainene în regiunea Herson a forțat trupele inamice să meargă în defensivă.

Aceasta este concluzia la care au ajuns analiștii Institutului American pentru studiul războiului (ISW).

Institutul sugerează că astfel de acțiuni ale apărătorilor ucraineni sunt probabil menite să perturbe planurile Rusiei de a crea poziții defensive puternice în sud.

“Deși contraatacul ucrainean nu pare să conducă la recucerirea unui teritoriu semnificativ în viitorul apropiat, este probabil să perturbe operațiunile rusești și să forțeze Rusia să transfere întăriri în regiunea Herson, care este deținută în principal de unități non-standard. Contraatacurile ucrainene ar putea încetini și mai mult eforturile Rusiei de a consolida controlul administrativ asupra sudului ocupat al Ucrainei”, se arată în raport.

 APU a împins înapoi inamicul din regiunea Kherson/understandingwar.org APU a împins înapoi inamicul din Regiunea Herson/understandingwar.org

După cum a scris UNIAN, în ajunul consilierului președintelui Kherson OVA, Serhiy Khlan, a spus că militarii ucraineni au lansat o contraofensivă în direcția Berislavsky și au avansat deja 9 kilometri. Potrivit acestuia, ocupanții sunt eliminați din a treia linie de apărare, pe care au construit-o mai devreme. Pivden OK spune că, ca urmare a acțiunilor contraofensive din sud, inamicul a suferit pierderi semnificative și a preluat apărarea în poziții neprofitabile și sub-echipate.

Expertul militar Oleg Zhdanov și-a exprimat opinia că trupele rusești încearcă să echipeze poziții, să construiască baze militare și să obțină un punct de sprijin în regiunea Herson, dar nu vor avea timp să facă acest lucru.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mikhail Podolyak, asigură că numai Rusia va fi epuizată și își va pierde potențialul ofensiv, iar Ucraina va acumula suficiente forțe – sudul țării noastre va fi cu siguranță eliberat. Potrivit lui, “nu este o chestiune de o zi sau o lună, dar, de asemenea, nu este o chestiune de un an.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.