analiștii Bloomberg a explicat de ce implicit Rusiei nu va pune capăt războiului/foto de REUTERSanaliștii Bloomberg a explicat de ce implicit Rusiei nu va pune capăt războiului/foto de REUTERS

Presiunea financiară continuă asupra regimului Putin dă roade, dar pe termen lung nu va ajuta la câștigarea războiului. Dacă SUA și aliații săi vor să schimbe calculele Kremlinului, trebuie să-l priveze de veniturile din petrol și gaze.

Acest lucru este menționat în coloana editorială a Bloomberg.

Autorii notează că Rusia lucrează din greu pentru a plăti investitorilor dobânzi pentru plățile restante la euroobligațiuni, deoarece Putin consideră că implicit este o altă lovitură pentru propria sa autoritate.

“Oficialii săi au reușit să profite de o lacună în sancțiunile care au permis efectuarea plăților, dar acum Statele Unite au închis acest canal. Chiar și astfel de alternative creative, cum ar fi, de exemplu, permițând creditorilor străini să deschidă conturi în băncile rusești în ruble, pare puțin probabil să ajute la prevenirea inevitabilului”, scrie agenția.

cu toate acestea, editorii Bloomberg subliniază, sumele în joc sunt modeste.

Rusia a abandonat datoria în dolari în cea mai mare parte a ultimului deceniu, reducându-și povara datoriei la mai puțin de 20% din PIB. Și este deja blocat de la noi împrumuturi. În consecință, forțarea unei neplăți complete nu va afecta creditorii mai mult decât au suferit, deoarece cea mai mare parte a datoriei a fost deja vândută sau anulată, spune Materialul.

embargo petrolier împotriva Rusiei – există o interdicție, dar fluxurile de petrol

Agenția adaugă că va dura luni până când embargoul asupra petrolului va începe, ceea ce va pedepsi Europa pe măsură ce prețurile la energie cresc în așteptare, permițând Kremlinului să continue să-și finanțeze mașina de război.

Alături de acțiuni mai rapide, trebuie făcute mult mai multe pentru a atrage furnizori alternativi, astfel încât Moscova să fie întreruptă. De asemenea, este necesar să se efectueze lucrări specifice pentru a reduce achizițiile de gaze Europene, a căror înlocuire este semnificativ complicată de infrastructură.

Rusinarea lui Putin cu o neplată oficială a datoriei ar fi bună. Dar încheierea războiului necesită un angajament reînnoit pentru izolarea economică, au concluzionat editorii Bloomberg.

Reamintim că în ajunul UE a aprobat în cele din urmă al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acesta include interzicerea importului de petrol din Rusia pe mare, care, combinată cu deciziile Poloniei și Germaniei la nivel național, va reduce importul de petrol rusesc cu 92% până la sfârșitul anului.

Anterior, Bloomberg a descris o nouă schemă pentru exportul de petrol rusesc în China – cu transbordare pe mare, în ciuda distanței mici dintre cele două țări. Potrivit publicației, cei care doresc să cumpere petrol rusesc primesc reduceri semnificative în comparație cu prețurile mondiale pentru aurul negru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.