Teroriștii lui Putin au confiscat centrala nucleară de la Cernobîl în prima zi a invaziei Ucrainei. Din acest motiv, personalul de la centrala nucleară de la Cernobîl nu sa schimbat timp de trei săptămâni. Angajații sunt obosiți fizic și mental, astfel încât nu mai efectuează reparații și întreținere a echipamentelor.

Informațiile relevante au fost primite de la directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi. Potrivit Energoatom, șeful a spus: “211 de persoane – personalul tehnic și personalul de securitate – încă nu pot fi înlocuite. S-au alăturat schimbării în ajunul invaziei rusești a instalației. Datorită faptului că situația se deteriorează, inițiativa AIEA de a asigura siguranța și securitatea fizică a centralelor nucleare din Ucraina devine din ce în ce mai relevantă.”

Pe lângă centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanții ruși controlează centrala nucleară Zaporozhye. Potrivit ministrului interimar al protecției mediului și Resurselor Naturale Ruslan Strelts, orice situație periculoasă la aceste centrale nucleare poate provoca o catastrofă globală.

Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.