Podolyak a spus că apărătorii “Azovstal” au rupt planurile Federației Ruse pentru Donbass/foto UNIAN

Apărătorii ucraineni ai uzinei Azovstal din Mariupol au rupt planurile operaționale ale ocupanților de a profita de estul Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak pe Twitter.

“83 de zile de apărare a Mariupolului vor intra în istorie ca Termopile ale secolului XXI. Apărătorii ” Azovstal “au rupt planurile operaționale ale inamicului de a captura estul Ucrainei, au tras înapoi forțele uriașe ale inamicului și au dovedit întregii lumi adevărata” capacitate de luptă ” a rușilor. A schimbat absolut cursul războiului”, a spus Podolyak.

în același timp, pe Telethon Podolyak a spus că există speranță pentru salvarea de luptători ucraineni de la Azovstal.

“Există cu siguranță speranță. Ucraina se ocupă sistematic de propriile probleme pentru a – și elibera oamenii, Teritoriile, așa că, desigur, operațiunea (rescue-UNIAN) va continua”, a spus el.

Potrivit acestuia, situația de la Azovstal este sub control special pentru Kremlin, astfel încât negocierile pe această temă sunt dificile.

evacuarea militarilor din Azovstal: ce ar trebui să știți

După cum a raportat UNIAN, pe 16 mai, mass-media rusă a raportat că ocupanții au convenit cu apărătorii ucraineni din Azovstal să deschidă un coridor pentru soldații răniți în direcția Novoazovsk (teritoriul “DNR”).

Ulterior, comandantul” Azov ” Denis Prokopenko (“Redis”) a spus că”pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol îndeplinește decizia aprobată a Comandamentului Militar Suprem și speră la sprijinul poporului ucrainean.”

Prokopenko a subliniat, de asemenea, că Nicio armă nu va funcționa fără personal militar instruit profesional, ceea ce le face cel mai valoros element al armatei.

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit Me, pe 16 mai, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale.

Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar și va fi efectuată o procedură de schimb pentru întoarcerea lor în continuare acasă.

Citește și:  RosSMI încearcă să perturbe furnizarea de arme grele pentru AFU cu un nou fals RosSMI încearcă să perturbe furnizarea de arme grele pentru AFU cu un nou fals  Zelensky la evacuarea din Azovstal: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață Zelenski despre evacuarea din Azovstal: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață src=”/wp-content/uploads/2022/05/zashhitniki-azovstali-izmenili-hod-vojny-nadezhda-na-ih-spasenie-est-podoljak-9558251.jpg “width =” 370 ” height = “130” lazy= ” 1 “alt =” Ucraina a lansat o operațiune de salvare a apărătorilor Mariupol”/> Ucraina a lansat o operațiune de salvare a apărătorilor Mariupol  mâncare din nimic și o porție pentru cinci: supa mătușii a spus ce au mâncat oamenii pe Azovstal Alimente ” din nimic “și o porție pentru cinci:” supa mătușii ” a spus ce au mâncat oamenii la Azovstal  invadatorii s - au concentrat pe două direcții și sunt întăriți de forțele speciale-Statul Major General Ocupanții s – au concentrat pe două direcții și sunt întăriți de forțele speciale-Statul Major General

Vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că peste cincizeci de soldați răniți au fost evacuați ieri. Operațiunea de salvare a armatei ucrainene de la uzina Mariupol Azovstal continuă.în același timp, Duma de Stat a Federației Ruse dorește să interzică schimbul regimentului militar “Azov”, care a ținut apărarea lui Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *