Alexey Reznikov/foto UNIAN

Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov declară că apărătorii eroici ai Mariupolului salvează astăzi întreaga Ucraina.

Ministrul Apărării a scris despre acest lucru pe rețeaua socială Facebook.

“Inamicul nu mai visează să acapareze Kievul, s-a înecat în regiunile Chernihiv și Sumy, primește lovituri dureroase lângă Harkov, în regiunile Mykolaiv, Herson și Luhansk”, a subliniat Reznikov.

“Un rol imens în faptul că planurile inamicului au fost distruse, iar apărarea noastră devine din ce în ce mai activă – apărătorii eroici ai Mariupolului. Datorită dedicării și curajului lor supraomenesc, zeci de mii de vieți au fost salvate în toată Ucraina. Mariupol salvează astăzi Kievul, Niprul și Odessa. Toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a spus Reznikov.

El a menționat, de asemenea, că locuitorii din Herson, Energodar și alte orașe care protestează împotriva ocupanților ruși fără arme demonstrează că voința poporului ucrainean este indestructibilă. “Și este mai bine ca inamicul să meargă acasă”, a subliniat ministrul.

“Lupta ucrainenilor pentru pământul lor face ca lumea să realizeze în cele din urmă lucrurile despre care vorbim de mai multe luni. Chiar și secretarul general al ONU a recunoscut deja că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea provoca o criză alimentară globală. Ceea ce, la rândul său, va atrage după sine o altă criză a migrației pentru Europa”, a adăugat ministrul.

el a menționat că toți cei care deține apărarea câștigă acum timp prețios, ceea ce ne permite să consolideze Ucraina.

după cum a raportat UNIAN, ocupanții au oferit Primăriei Mariupol să treacă de partea Rusiei, dar au primit imediat un refuz clar.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *