Forțele Armate ale Ucrainei controlează pe deplin situația din zonele de frontieră din sudul țării, inclusiv granița cu așa-numitul “PMR”. Și în regiunea Mykolaiv și regiunea Kherson, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să lovească ocupanții.

comanda operațională “sud” a raportat despre acest lucru pe pagina sa oficială de Facebook.

Forțele de apărare ale Ucrainei se luptă la granițele ocupate din regiunile Mykolaiv și Kherson. Inamicul continuă să folosească tactica atacurilor de artilerie și mortar asupra abordărilor locației sale, așezărilor eliberate și pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Aseară, apărătorii ucraineni au distrus UAV-ul Orlan-10 și obuzierul autopropulsat Msta-S. Pierderile rămase ale ocupanților sunt clarificate.

În teritoriile ocupate temporar, administrațiile ilegale se pregătesc pentru 9 mai. Au planificat chiar să organizeze o paradă în Kakhovka.

O operațiune de contra-sabotaj se desfășoară în Odessa pentru a identifica sabotorii, jefuitorii și alți intruși. În timpul zilei, oamenii legii au verificat 40 de mii de cetățeni și 30 de mii de mașini.

Între timp, navele inamice rămân în Marea Neagră, care poate lansa lovituri de rachete împotriva Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, există trei purtători de rachete de croazieră Kalibr în zonele de apă din regiune. Salvo-ul lor total este de până la 20 de cochilii.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *