aproape toți rezerviștii au ajuns deja în unitățile lor și îndeplinesc sarcini de apărare/fotografie facebook.com/navy.mil.gov.ua

Aproape toți rezerviștii au ajuns deja în unitățile lor și îndeplinesc sarcini de apărare.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de către șeful Departamentului de personal al sediului Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei Roman Gorbach.

El a reamintit că pe 24 februarie a fost anunțată o mobilizare generală în țară.

conform decretului Președintelui, în termen de 90 de zile centrele teritoriale de recrutare trebuie să efectueze un recurs.

Gorbach a subliniat că numai cetățenii recrutați cu experiență sunt trimiși direct pentru a îndeplini sarcini.

“Alți cetățeni care nu au servit înainte, dar au fost mobilizați, sunt în mod necesar trimiși la centrele de instruire ale Forțelor Armate din Ucraina, unde urmează o pregătire adecvată, iar după aceea – la unitățile militare”, a adăugat el.

Reprezentantul sediului central a menționat, de asemenea, că cetățenii militari care și-au părăsit casele trebuie să fie înregistrați la locul de ședere efectivă.

După aceasta, aceștia pot fi implicați în mobilizare și ulterior trimiși la unități militare sau centre de instruire.

Potrivit lui Gorbach, în perioada de mobilizare, nu se efectuează demiterea recruților, precum și recrutarea.

Gorbach a spus că trecerea serviciului militar în timpul războiului nu este diferită de trecerea sa în timp de pace.

“Dar recruții, de regulă, au servit în unități de sprijin în zonele din spate ale unităților militare de luptă. Nu au fost implicați în sarcini în zona OOS, așa că acum nimeni nu îi direcționează în mod specific către această zonă. Dar pot apărea circumstanțe când vor fi lupte pe acest teritoriu pașnic ieri, acești militari vor fi implicați în apărarea acestor unități militare la nivel cu ceilalți și vor apăra statul nostru cu arme în mâinile lor”, a subliniat el.

Potrivit AFU, aproape 100% dintre rezerviștii care au fost înregistrați au ajuns deja la unitățile lor militare de luptă și îndeplinesc în prezent sarcini de apărare.

“Prin urmare, acum mobilizăm deja serviciul militar al altor categorii care nu au fost incluse în rezerviștii din prima etapă… Acum mobilizarea are loc conform planului de mobilizare. Acest plan determină, de asemenea, următorii pași. Ajustarea sa este posibilă în conformitate cu situația actuală”, a spus Gorbach.

el a menționat că plângerile privind mobilizarea pot fi adresate agențiilor de aplicare a legii sau apelând linia telefonică a Ministerului Apărării: 0 800 500 400 10, 0 800 500 400 42, 0 44 454 44 99.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.