Rusia suferă pierderi grele în luptele cu APU/foto Unian, Arsen PetrovRusia suferă pierderi grele în luptele cu Forțele Armate ale Ucrainei/foto Unian, Arsen Petrov

Președintele Vladimir Zelensky a declarat că aproximativ 700 de mii de militari protejează astăzi Ucraina.

el a declarat Acest lucru într-un interviu cu difuzarea teletonului de informații.

Președintele a menționat că, cu forțele care se aflau la începutul invaziei, Ucraina nu ar fi putut opri Federația Rusă din cauza faptului că teritoriul țării trebuia apărat în multe direcții.

el a reamintit că la începutul anului a semnat un decret privind creșterea armatei cu încă 100 de mii de oameni.

“Chiar și plus 100 de mii nu ar putea să-i oprească… Astăzi este de 700 de mii. aici vedeți rezultatul muncii a 700 de mii de oameni care se luptă… Aceasta este în timpul războiului, dar sunt împrăștiate pe întreg teritoriul”, a spus Zelensky.

Citește și:  președintele a subliniat un fapt important despre invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina Președintele a subliniat un fapt important despre invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina  Zelensky a comentat evacuarea apărătorilor ucraineni din Azovstal Zelensky a comentat evacuarea apărătorilor ucraineni din Azovstal armata ucraineană a învins încă 150 de invadatori ruși Armata ucraineană “minusnul” 150 mai mulți invadatori ruși

Șeful Statului a adăugat că nu dorește să discute problema NATO, dar aceste țări au arme și sisteme de apărare aeriană care ar putea proteja cerul de acele prime rachete pe care Federația Rusă le-a tras asupra Ucrainei.

“Cred că am fost bine pregătiți pentru acest război. Nu știau despre multe lucruri și apoi au obținut totul”, a spus Zelensky.

Războiul din Ucraina: date actualizate

Trupele rusești continuă încercările de a captura regiunile Donetsk și Luhansk, așezările din regiune sunt bombardate de Rashiști non-stop.

În prezent, luptele au loc în vecinătatea Severodonetsk, situația dificilă din Popasnaya și Zolotoye, a declarat șeful Ova Lugansk, Serghei Gaidai.

În est, 11 atacuri inamice au fost respinse, 8 tancuri, 3 sisteme de artilerie, 10 unități de vehicule blindate de luptă, 3 vehicule blindate speciale și 6 unități de vehicule inamice au fost distruse.

Unitățile de apărare aeriană au doborât un vehicul aerian fără pilot de tip Orlan-10 și un complex de aviație fără pilot operațional-tactic ZALA.

În plus, potrivit Institutului pentru studiul războiului, trupele rusești încearcă să-și recâștige vechile poziții la nord de Harkov. Acest lucru se întâmplă fie pentru a întârzia forțele AFU contraatacând în regiune, fie pentru a consolida apărarea în această direcție.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.