APU a doborât 7 drone și 3 rachete de croazieră ale ocupanților într - o zi/foto REUTERSAPU a doborât 7 drone și 3 rachete de croazieră ale ocupanților în timpul zilei/foto de REUTERS

Forțele Aeriene și terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât șapte drone și trei rachete de croazieră ale invadatorilor ruși în timpul zilei. 

Acest lucru este raportat de comanda Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețeaua socială Facebook. 

“Pe 8 mai, apărarea aeriană a Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a lovit 5 vehicule aeriene fără pilot: patru Orlan-10, un avanpost și trei rachete de croazieră. Încă două Orlan-10 au fost distruse de unitățile antiaeriene de rachete ale Forțelor Terestre”, se arată în raport. 

În special, 10 ținte aeriene au fost lovite în doar o zi. Printre acestea: șapte UAV – uri (OTR) și trei rachete de croazieră. 

“Aeronava de grevă a Forțelor Aeriene lovește atacuri cu rachete și bombe asupra forțelor de ocupație, privând inamicul de posibilitatea de a efectua acțiuni ofensive în anumite direcții”, se spune în mesaj. 

După cum a raportat UNIAN mai devreme, în Donbas, apărătorii ucraineni au distrus 20 de tancuri inamice și aproape 40 de unități de alte echipamente inamice într-o zi.

În total, în ultima săptămână, militarii Grupului Forțelor Unite au respins 71 de atacuri inamice. Au fost distruse 67 de tancuri, 26 de sisteme de artilerie (inclusiv 7 MLRS), 110 unități de vehicule blindate de luptă, 5 vehicule blindate speciale, 4 unități de inginerie specială și 39 de unități de vehicule inamice (inclusiv un Cisternă). Unitățile de apărare aeriană au doborât 2 avioane, un elicopter, o rachetă de croazieră și 33 de vehicule aeriene fără pilot ale ocupanților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *