UNIAN

A șaptesprezecea zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă a început. De la începutul ostilităților, treizeci și unu de batalion inamic grup tactic care operează pe teritoriul Ucrainei și-a pierdut capacitatea de luptă.

Acest lucru este menționat în rezumatul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Inamicul din districtele Polessky, Seversky, Yuzhnobugsky a suferit pierderi grele de forță de muncă și echipamente, a fost oprit și încearcă să obțină un punct de sprijin pe granițele capturate anterior.

În direcția Donetsk, în timpul încercărilor de a merge mai departe, ocupanții au primit o mustrare demnă de la apărătorii ucraineni și au fost opriți în unele direcții, în rest – inamicul a redus semnificativ ritmul de avans.

Conform rezultatelor luptelor, majoritatea unităților forțelor armate ale Federației Ruse care au avut contact direct cu focul cu unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei sunt demoralizate, starea morală și psihologică a personalului continuă să scadă, sunt înregistrate cazuri de predare de către grupuri individuale.

În ultimele trei zile, a fost observată mișcarea grupurilor mici de dezertori inamici în direcția frontierei de stat.

inamicul se confruntă cu o mare problemă în recrutarea unei rezerve.

Forțele Armate ale Ucrainei, în interacțiune coordonată cu alte componente ale sectorului de securitate și apărare al statului și forțele de rezistență națională, frânează ofensiva masivă a Trupelor de ocupație.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.